Το νέο συγκλονιστικό βίντεο της Lacta με επίκεντρο τη γυναικοκτονία

http://radiosamos.gr/sites/default/files/2021-11/istoria-agapis.jpg

Τόσο ο έρωτας, όσο και η αγάπη ως αρετή μονοπωλούσε το ενδιαφέρον εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ρομαντικές ιστορίες αγάπης ή ακόμα και ανεκπλήρωτοι έρωτες έγιναν επίκεντρο της τέχνης εξυμνώντας τα τρυφερά, γεμάτα στοργή συναισθήματα. Άλλωστε, ποιος αγνοεί τι γιορτάζουμε την διάσημη 14η ημέρα του Φεβρουάριου; Μάλλον κανείς! Ακόμα και να επιδιώκετε να ξεχάσετε, οι διαφημιστικές καμπάνιες θα είναι πάντα εδώ να μας υπενθυμίζουν. Για αυτό ακριβώς φροντίζει και η σοκολάτα Lacta μερικά χρόνια τώρα. Να μας παρουσιάζει τι εστί «το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής μας». Αυτή την χρονιά όμως, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην «συνηθισμένη» κατά τα άλλα 25η Νοεμβρίου.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η οποία τιμάται στα τέλη του μήνα που διανύουμε, η Lacta δημοσίευσε μια ταινία μικρού μήκους για να μας υπενθυμίσει (ή ακόμα και να πληροφορήσει) τι ΔΕΝ είναι ο έρωτας. Μια «ιστορία αγάπης» με σκηνές και διαλόγους – γροθιά στο στομάχι – παρουσιάζει το προβληματικό φαινόμενο των κακοποιητικών σχέσεων, αποδίδοντας φόρο τιμής σε όλα τα άτομα που έχουν υποστεί αυτού του είδους την «αγάπη».

Σε συνεργασία με το Κέντρο «Διότιμα», που ασχολείται με τη στήριξη και την ενδυνάμωση γυναικών ή ομάδων γυναικών, η Lacta φροντίζει μέσα σε μόλις 4 λεπτά να διδάξει πως κάθε βίαιη συμπεριφορά και πράξη (σωματική και λεκτική) μεταξύ ενός ζευγαριού, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματική ουσία του έρωτα και της αγάπης, όπως και αν αυτή ορίζεται από τον καθέναν ξεχωριστά. Στο ολιγόπιστο βίντεο με τίτλο «Μη με αφήσεις ποτέ», στην οποία πρωταγωνιστούν η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη και ο Έκτορας Λιάτσος, υποδυόμενοι το ερωτευμένο ζευγάρι, αφηγούνται μία «ρομαντική» ιστορία που κανένας δεν αξίζει να ζήσει!

Συγκεκριμένα, στην αρχή ακούγονται «ρομαντικά» λόγια και φράσεις «Κανείς δεν θα σε αγαπήσει όπως εγώ, κάνεις», δείχνοντας ένα ερωτευμένο ζευγάρι να περνάει φαινομενικά ευτυχισμένες στιγμές. Η γυναίκα δηλώνει απίστευτα χαρούμενη με τον «τέλειο» σύντροφο που την λατρεύει όλο και περισσότερο με το πέρασμα του χρόνου. Η παραμυθένια ζωή του ζευγαριού όμως σύντομα καταλήγει σε θρίλερ για την γυναίκα, η οποία φαίνεται να υποφέρει από την υπερβολικά «αγάπη» του συντρόφου της, η οποία αρχικά μεταφράζεται ως «χαριτωμένη» ζήλια και έπειτα σε έναν αληθινό Γολγοθά με τρομακτικές εκρήξεις θυμού και βίας, όπου ο πρωταγωνιστής φτάνει τελικά να δολοφονήσει την αγαπημένη του. «Τώρα πια δεν έχει σημασία. Σημασία έχει τι θα κάνεις εσύ που ακόμα μπορείς» ακούγεται να λέει στο τέλος η πρωταγωνίστρια.

Ένα σενάριο βγαλμένο από την ελληνική πραγματικότητα του 2021, όπου 13 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί και χιλιάδες ακόμα έχουν κακοποιηθεί από εκείνους που υποτίθεται πως τις «αγαπούν».

Δείτε το βίντεο εδώ: 

Video
Δημοσίευση
Τρί, 23/11/2021