Η ΠΟΑμεΑΒΑ στηρίζει την απεργία της ΑΔΕΔΥ

http://radiosamos.gr/sites/default/files/2020-11/amea_pova.jpg

Η ΠΟΑμεΑΒΑ στηρίζει την απεργία της ΑΔΕΔΥ, για την υγεία και υπογραμμίζει ότι το μείζον αυτό θέμα μας αφορά όλους !!

Το σύνθημα «Πάνω από όλα η Υγεία» είναι η ώρα να υποστηριχτεί από όλους.

Τα ΑμεΑ και οι οικογένειες μας  έχουμε πληγεί από κάθε μορφή πανδημίας, φτώχεια, ανεργία, περιθωριοποίηση με συνέπεια την  επιδείνωση της Υγείας και της ποιότητας ζωή μας. Η κυβέρνηση φέρει τεράστιες ευθύνες  αφού με την πολιτική της οδηγεί την κατάσταση σε ανεξέλεγκτα επίπεδα. Αφού δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας στα σχολεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αφού αυτή και οι προηγούμενοι διέλυσαν τη Δημόσια Υγεία και στήριξαν την ιδιωτική και συνεχίζουν να το κάνουν και εν μέσω πανδημίας… ύστερα άνοιξαν τα σύνορα για τα κέρδη του τουρισμού μετέτρεψαν σε υγειονομικές βόμβες μεγάλους εργασιακούς χώρους κάνοντας τα «στραβά μάτια» στις ελλείψεις όσων και πάλι για τα κέρδη τους δεν έδωσαν δεκάρα για να προστατέψουν τους εργαζόμενους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας των ΑμεΑ και των οικογενειών μας, ολόκληρου του ελληνικού λαού! Για να πάψουμε να θρηνούμε άλλα θύματα

 Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας. Να λειτουργήσουν με κρατική ευθύνη κάτω από ένα ενιαίο σχέδιο για την καλύτερη αξιοποίηση των υποδομών και των εργαζομένων για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

 Να εξασφαλιστούν χώροι που πληρούν τις προδιαγραφές ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός όπως Δημόσια κτίρια, επίταξη ιδιωτικών κτιρίων και ξενοδοχείων ώστε να μεταφερθούν Άτομα με Αναπηρία, ηλικιωμένοι, ευπαθείς ομάδες, προσφυγόπουλα και μετανάστες.

 Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δομές Πρόνοιας, ειδικής αγωγής, αποκατάστασης, φροντίδας ηλικιωμένων. Δημιουργία νέων ΜΕΘ στα Νοσοκομεία, ανάλογα με τον πληθυσμό των νησιών. Προσλήψεις όλου του μόνιμου αναγκαίου προσωπικού και άμεση στελέχωση των Κέντρων Υγείας, των Πολυδύναμων Ιατρείων σε όλα τα νησιά.

 Πλήρη κάλυψη του εισοδήματος των εργαζομένων από το κράτος και την εργοδοσία σε περίπτωση αναγκαστικής απουσίας λόγω COVID-19. Καμία δυσμενής μεταβολή σύμβασης, καμία απόλυση, κανένας εργαζόμενος να μην βγαίνει σε αναστολή ενώ υπάρχουν ακάλυπτες ανάγκες σε υπηρεσίες και θεραπείες.

• Να δοθεί τώρα το επίδομα και η σύνταξη σε όσα ΑμεΑ είτε διακόπηκε είτε το αίτημά τους εισάγεται για πρώτη φορά αλλά οι υποθέσεις τους μπλοκαρίστηκαν στα ΚΕΠΑ λόγω της 1ης και 2ης καραντίνας και της αδυναμίας των νοσοκομείων να δώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 Δωρεάν  μαζικά εβδομαδιαία τεστ σε εργαζόμενους σε όλους τους χώρους που υπάρχει ανάγκη.

Να στηριχτούν με ειδικό σχεδιασμό τα ΑμεΑ που βρίσκονται στο σπίτι. Όσοι πρέπει να συνεχίσουν ειδικές θεραπείες, ψυχολογική στήριξη με ευθύνη και σχεδιασμό από τους Δήμους.

Να δίνεται ειδική άδεια για όσους είναι απαραίτητη η μετακίνηση για λόγους υγείας με πλοίο ή αεροπλάνο.

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΟΣΩΝ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ – ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΖΩΕΣ! ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ;;;

Όλοι όσοι πλήττονται χρειάζονται στήριξη! Να παρθούν με κρατική ευθύνη και ευθύνη των Δήμων άμεσα ειδικά μέτρα στήριξης: Στις Ψυχιατρικές και Κοινωνικές Μονάδες Ψυχικής Υγείας (όπως Κέντρα ψυχικής Υγείας, Κέντρα Ημέρας, Κινητές μονάδες, Ιατροπαιδαγωγικά Κέντρα κ.α.). Είναι απαράδεκτο για να καλυφθούν οι τραγικές ελλείψεις στην Ειδική Αγωγή να μετακινούνται εκπαιδευτικοί της παράλληλης στήριξης από τη Γενική εκπαίδευση. Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας στα Ειδικά Σχολεία, που η κυβέρνηση με ευθύνη της κρατά ανοικτά. 

Εμείς τα Άτομα με Αναπηρία/χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας αντιστεκόμαστε και θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στις αντιλαϊκές και αντιαναπηρικές πολιτικές κυβερνήσεων & Ε.Ε. Δεν είναι αυτό το μέλλον μας στον 21ο αιώνα. Η επιστήμη κάνει θαύματα και τα Δημόσια Συστήματα Υγείας κλατάρουν από έναν  ΙΟ,  γιατί η υγεία μας είναι εμπόρευμα!

Καλούμε τους φορείς – μέλη μας και κάθε άτομο με αναπηρία να συμμετάσχουν αντιπροσωπευτικά, στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στο Βόρειο Αιγαίο, στις 26 Νοέμβρη για την υγεία, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για την αντιμετώπιση από τον Κορωνοιό.

Δημοσίευση
Πέμ, 26/11/2020