Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Β. Αιγαίου: Στήριξη των κινητοποιήσεων κατά του Νέου ΕΣΥ

http://radiosamos.gr/sites/default/files/2022-12/%CE%A0%CE%9F%CE%92%CE%91.jpg

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Βορείου Αιγαίου, καλεί τους φορείς μέλη της να πάρουν μέρος στις κατά τόπους κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που βάζει νέα εμπόδια στην πρόσβαση των ασθενών στις δωρεάν υπηρεσίες περίθαλψης στα δημόσια νοσοκομεία.

Το νομοσχέδιο καταργεί την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ, σπρώχνοντας τους νοσοκομειακούς γιατρούς στον ιδιωτικό τομέα και αναγκάζει τους ασθενείς να πληρώνουν ακόμα περισσότερο για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν.

Τα Άτομα με Αναπηρία  θα χτυπηθούν και πάλι ακόμα περισσότερο αφού η δωρεάν επίσκεψη και ιατρική πράξη στα νοσοκομεία θα περιοριστεί δραματικά. Η υγεία είναι υπόθεση όλων! Παίρνουμε μέρος στις κινητοποιήσεις στα νησιά μας σε συντονισμό με τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, την Πέμπτη μετά  την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Όλοι στις κινητοποιήσεις:

- Στη Σάμο στις 12,00, καλεί στο προαύλιο του νοσοκομείου ο σύλλογος εργαζομένων και στις 6μμ στο Πυθαγόρειο στο Βαθύ.

- Στη Λέσβο στις 10πμ στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου με στάση εργασίας που καλεί το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο.

- Στην Ικαρία στις 12:30 στο προαύλιο του νοσοκομείου και στις 6μμ στην πλατεία Ευδήλου

- Στη Χίο στις 12,00 στη συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου στα πλαίσια τρίωρης στάσης εργασίας και στις 6μμ στην είσοδο της Απλωταριάς που καλεί το ΣΕΣΝΟΧ.

 

                    Το  Δ. Σ. της ΠΟΑμεΑΒΑ

Δημοσίευση
Τετ, 30/11/2022