Μόσχα σε ΕΕ: «Ετοιμάζουμε αντι-κυρώσεις – Θα πληρώνετε τα τριπλάσια για πετρέλαιο, αέριο και ρεύμα»!

http://radiosamos.gr/sites/default/files/2022-03/RUSSIA-GAS.jpg

Την απάντηση της για της κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει η Ρωσία και δηλώνει «έτοιμη» για αντιπαράθεση στην ενέργεια.

Ο Νικολάι Κόμπρινετς, αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξανόμενες τιμές για την ενέργεια μετά τις κυρώσεις που επέβαλε σε βάρος της Μόσχας για την Ουκρανία.

Ο ίδιος δήλωσε πως η κατάσταση στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας θα οδηγήσει την ΕΕ να πληρώνει τουλάχιστον τα τριπλάσια για πετρέλαιο, αέριο και ηλεκτρικό.

Ο Νικολάι Κόμπρινετς δήλωσε επίσης πως η Ρωσία είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας, αλλά είναι και έτοιμη για σκληρή αντιπαράθεση στον τομέα, αν αυτό είναι απαραίτητο. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για το τι θα μπορούσε να σημάνει αυτή η αντιπαράθεση.

«Πιστεύω πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα επωφεληθεί απ’ αυτό – έχουμε πιο ανθεκτικές στο χρόνο προμήθειες και πιο γερά νεύρα», δήλωσε ο Κόμπρινετς μιλώντας στο Ιντερφάξ.

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: «Αν σταματούσαμε αύριο την εισαγωγή ενέργειας από τη Ρωσία θα είχαμε ρεύμα και θέρμανση για λίγες εβδομάδες»

Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση στη Γερμανία εξαιρεί από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας την προμήθεια ενέργειας.

Συγκεκριμένα η Γερμανίδα ΥΠΕΞ προειδοποίησε πως «εάν όλες οι εισαγωγές ενέργειας σταματούσαν σε μια νύχτα, αυτό θα σήμαινε ότι θα είχαμε ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση για λίγες εβδομάδες», απαντώντας στην κριτική που ασκείται στη γερμανική κυβέρνηση επειδή επιμένει να εξαιρείται η προμήθεια ενέργειας από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

«Πόσες ημέρες θα μπορούσαμε να αντέξουμε οι άνθρωποι να μην μπορούν να πάνε στη δουλειά τους, να μην έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα στα νηπιαγωγεία ή να μην λειτουργούν τα νοσοκομεία;», διερωτήθηκε η κυρία Μπέρμποκ από το Κόσοβο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη και τόνισε ότι «πρέπει να έχουμε ψυχραιμία για τέτοια θέματα σε αυτούς τους καιρούς, ακόμη και όταν ραγίζει η καρδιά μας».

Η υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ωστόσο ότι «εάν αυτό σήμαινε ότι ο πόλεμος θα σταματούσε αύριο, τότε θα το κάναμε».

Δημοσίευση
Σάβ, 12/03/2022