Και τώρα ξαφνικά «ο Πούτιν κερδίζει»; Χρειάστηκε να προσεγγίσουν τα καύσιμα τα 3 ευρώ για να το καταλάβουμε;

http://radiosamos.gr/sites/default/files/2022-06/putin_brics-696x430.jpg

Από τις 24 Φεβρουαρίου και την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, όποιοι τόλμησαν να προσπαθήσουν έστω να αναλύσουν τα γεγονότα με στοιχειώδη ψυχραιμία χαρακτηρίστηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη «υποστηρικτές του Πούτιν» και κάποιοι στοχοποιήθηκαν με επικίνδυνο τρόπο από διάφορους αποτυχημένους που βρήκαν ευκαιρία να επανέλθουν στη δημοσιότητα.

Καθηγητές Πανεπιστημίων μπήκαν στο στόχαστρο και «εξαφανίστηκαν» από τα «συμβατικά» Μέσα Ενημέρωσης. Κάποιοι απ ΄ αυτούς δέχτηκαν εξευτελιστικές επιθέσεις από ανώνυμους και ύποπτους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ίδιο συνέβη με Ανώτερους και Ανώτατους απόστρατους Αξιωματικούς. Στην πλατεία Συντάγματος κάποιοι γραφικοί στοχοποιούσαν ευθέως Μέσα Ενημέρωσης που προσπαθούσαν να παρουσιάσουν τα γεγονότα με μία στοιχειώδη ισορροπία.

Ο μακαρθισμός στην Ελλάδα βρήκε πολλούς πρόθυμους να τον ενισχύσουν…

Όλα αυτά υπό την πλήρη ανοχή -δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπήρχε και προτροπή- της κυβέρνησης η οποία στο μεταξύ «πακετάριζε» ελληνικά όπλα για την Ουκρανία.

Όσοι τόλμησαν να θέσουν ζήτημα για τις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας θέτοντας το ερώτημα «μήπως η ΕΕ πυροβολεί τα πόδια της», χαρακτηρίστηκαν αμέσως ως … «πουτινάκια»!

Ποια ΕΕ θα πείτε; Αυτή που προτείνει στους πολίτες της να μειώσει τα ντους και τη χρήση κλιματιστικών για να «τιμωρηθεί ο Πούτιν»;

Η τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα οδεύει προς τα 3 ευρώ το λίτρο , οι λογαριασμοί της ενέργειας «σκοτώνουν» οικονομικά τις ελληνικές οικογένειες , η ακρίβεια σαρώνει τα πάντα και θα έχει επιπτώσεις ακόμη και στην «ιερή αγελάδα» της ελληνικής οικονομίας , τον τουρισμό… Χρειάστηκε να φθάσουμε σε αυτό το σημείο για να δούμε τα … «πουτινάκια» με άλλο μάτι; Να καταλάβουμε ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζει η Ευρώπη ,την οποία τυφλά και καταστροφικά ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση, είναι λάθος;
Η ανάλυση από τον ΣΚΑΙ και τον Αλ. Παπαχελά:

Τώρα λοιπόν ο Πούτινα ξαφνικά αντέχει; Το ζήτημα δεν είναι ποιοι είχαν δίκιο και ποιοι άδικο. Αυτό είναι το λιγότερο. Σημασία έχει αν η ελληνική κυβέρνηση έχει σκοπό να σοβαρευτεί και να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα το συμφέρον των πολιτών της χώρας κι όχι να πάρει το…ενδεικτικό υπακοής της με άριστα 10 από τις Βρυξέλλες και την Ουάσινγκτον.

Video
Δημοσίευση
Πέμ, 23/06/2022