Αγωγή κατά Novartis: Για τον Πλεύρη τα «πήραν» μόνο οι γιατροί

https://radiosamos.gr/sites/default/files/2022-06/novartis_0.jpg

Αγωγή κατά της Novartis κατέθεσε σήμερα το ελληνικό δημόσιο για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί, όμως η υποκρισία ξεχειλίζει αφού η κυβέρνηση επιμένει στο αφήγημα πως στο τεράστιο διεθνές σκάνδαλο χρηματίστηκαν μόνο γιατροί, κλείνοντας επιδεικτικά τα μάτια στις αποκαλύψεις ακόμα και για την αφαίρεση ονομάτων πολιτικών από επίμαχα έγγραφα του FBI για χρηματισμό πολιτικών προσώπων.

Και βέβαια, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αποσιωπά την πρόθεση μάρτυρα του FBI να καταθέσει σχετικά. 

Ας μην ξεχνάμε επίσης πως η κυβέρνηση που επιμένει άλλωστε να μιλάει για «σκευωρία» περίμενε 17 μήνες για να προχωρήσει επιτέλους στην κατάθεση αγωγής, από τότε που βγήκε το πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για αξιώσεις του ελληνικού δημοσίου έναντι της φαρμακοβιομηχανίας.

Την κατάθεση της αγωγής έκανε γνωστή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Σήμερα το ελληνικό δημόσιο κατέθεσε αγωγή κατά της Novartis ποσού 214 εκ. ευρώ για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί το ελληνικό δημόσιο από τις πράξεις που η ίδια η εταιρεία έχει ομολογήσει στις ΗΠΑ και αφορούν στο χρηματισμό γιατρών. Το ελληνικό δημόσιο επιφυλάσσεται με νεότερη αγωγή να διεκδικήσει την οποιαδήποτε ζημία έχει υποστεί και είμαστε ξεκάθαροι ότι θα εφαρμοστούν όλες οι κυρώσεις κατά της εταιρείας Novartis για τις παράνομες πρακτικές της».

Υπενθυμίζεται ότι στο μεταξύ την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για το παραποιημένο έγγραφο στη δικογραφία για τη Novartis.

Δημοσίευση
Παρ, 17/06/2022