Ομολογία-σοκ από ΕΟΔΥ: Πάνω από 16.000 άνθρωποι πέθαναν εκτός ΜΕΘ!

http://radiosamos.gr/sites/default/files/2022-03/mitsotakis_meth_sotiria-1.jpg

Επιβεβαιώνονται οι φοβίες όλων όσων τόνιζαν ότι για την εκατόμβη νεκρών στην Ελλάδα ευθύνεται η κυβέρνηση και η εμμονή της να μην στηρίξει το ΕΣΥ και όχι οι ανεμβολίαστοι. 

Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο του ΕΟΔΥ στην Ελλάδα πέθαναν πάνω 16.519 άτομα εκτός ΜΕΘ, δηλαδή πολύ πάνω από τους μισούς!

Συγκεκριμένα στις 15 Νοεμβρίου η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη με θέμα την αποτυχημένη διαχείριση, την υγειονομική τραγωδία και τις κυβερνητικές ευθύνες για τους διασωληνωμένους, αλλά και τους θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Στις 3 Μαρτίου του 2022 ο ΕΟΔΥ αναφορικά με την επίμαχη επίκαιρη επερώτηση, απέστειλε συναφή στοιχεία προς το υπουργείο Υγείας. Όσα αναγράφονται στο επίμαχο έγγραφο είναι συγκλονιστικά. Κι αυτό γιατί αναγράφεται χαρακτηριστικά πως: «Συνολικά από την αρχή της πανδημίας έως και 01-03-2022 έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ 16.519 άτομα (εντός και εκτός νοσοκομείου). Η μέση διάρκεια παραμονής των διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ (ανεξάρτητα από την έκβασή τους, αν δηλαδή μπήκαν στη συνέχεια σε ΜΕΘ, επιβίωσαν ή εξήλθαν από το νοσοκομείο) ήταν 4,7 ημέρες».

Το έγγραφο φέρει την υπογραφή του προέδρου του ΔΣ του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη.

Το έγγραφο το δημοσίευσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τονίσει τα εξής:

«Πιο ΘΛΙΒΕΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ για αυτά που έλεγα από τον ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2021 , «πως οι εφτά ασθενείς στους δέκα πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ»….
ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!!

Πιο μέγιστος ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ του Υπουργού Πλεύρη ο οποιος προχθές στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για την πανδημία, αράδιασε ένα σκασμό ψέματα και περηφανευόταν για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημιας …

ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!!!

Με επίσημο έγγραφο του ΕΟΔΥ ,το οποίο ειχε στα χέρια του ο Πλεύρης αλλά δεν το δημοσιοποίησε στη Βουλή (το οποίο όμως ως Τομέας Διαφάνειας βρήκαμε και δημοσιεύουμε σήμερα)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1) Από την αρχή της πανδημιας μέχρι 1/3/2022 ΠΕΘΑΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ ,16.519 ΑΣΘΕΝΕΙΣ(εντός ή εκτός νοσοκομειου.

2)Ο μέσος όρος αναμονής των διασωληνωμενων ασθενών για να ΒΡΟΥΝ ΚΛΙΝΗ ΜΕΘ ,ήταν 4,7 ΗΜΕΡΕΣ!!!!
Αυτή είναι η αποτύπωση της καταστροφικής διαχειρισης της πανδημιας από την κυβέρνηση Μητσοτακη,χιλιαδες από αυτούς θα είχαν σωθεί αν χρησιμοποιούνταν τα μονοκλωνικά αντισώματα από το Γενάρη Φλεβάρη του 2021 όπως φώναζα!

Για αυτήν την ΕΚΑΤΟΜΒΗ κάποιοι πρέπει να ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ!!!

Γιατι απαλλαγή στην αποφεύξιμη ανθρώπινη απώλεια δεν υπάρχει, όσα ακαταδίωκτα και αν ψηφίσετε!!
ΦΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ ,ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΣΕ ΟΛΑ!!!»

Δημοσίευση
Τρί, 15/03/2022