Κολλάρος Γεώργιος για τις χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και του ΥΠΕΣ στο Δήμο Αν. Σάμου

http://radiosamos.gr/sites/default/files/2022-10/proedros-dhm-symv.jpg

Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η ενημέρωση των  μελών του Δημοτικού συμβουλίου για τις χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και του ΥΠΕΣ στο Δήμο Ανατολικής Σάμου λόγω των φυσικών καταστροφών. Με μια άρτια , εμπεριστατωμένη και  αναλυτική εισήγηση-παρουσίαση ο Αντιδήμαρχος Διονυσίου Γεώργιος παρέθεσε όλα ανεξαιρέτως τα στοιχεία από τα οποία προέκυψε ότι ο Δήμος έχει λάβει από το Υπουργείο Μετανάστευσης 10.890.976 ευρώ  και απορρόφησε 7.847.056, από το ΥΠΕΣ  εγκεκριμένες πιστώσεις ύψους  8.520.000 ευρώ  από τα οποία αποροφήθησαν 6.401.084 ευρώ δηλαδή συνολικά ο Δήμος μας επί της ουσίας έχει εισπράξει το ποσό των 14.248.140 ευρώ και όχι το ποσό των 126.000.000 εκατομμυρίων ευρώ!!!! όπως ανέφερε ο Βουλευτής του Νομού και συνακόλουθα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.  

Ως εκ τούτου οι προγενέστερες αναφορές στα δελτία τύπου του Βουλευτή του Νομού ότι ο Δήμος μας έχει λάβει από τη Πολιτεία ποσό 126.000.000 εκατομμυρίων ευρώ , τα περί «σκιών» στη διαχείριση των Κρατικών  κονδυλίων, τα περί ενστάσεων συμπολιτών και δημοσιογράφων είναι εντελώς ανακριβείς, ανυπόστατες και προφανώς ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας, της μικροπολιτικής και της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Αποπροσανατολίζουν τη κοινή γνώμη, δημιουργούν σύγχυση και άσχημες εντυπώσεις για το Δήμο Ανατολικής Σάμου, τη Δημοτική Αρχή και φυσικά τους υπηρεσιακούς παράγοντες του. Ορισμένοι με τη στάση τους, τις ενέργειες και τα λεγόμενα τους  απαξιώνουν το έργο της Δημοτικής Αρχής τις άοκνες προσπάθειες του Δημάρχου για να πετύχει χρηματοδοτήσεις και επομένως έργα  και των υπηρεσιακών στελεχών προσδοκώντας επί ματαίω  με τον τρόπο αυτό να αποκομίσουν πολιτικό έρεισμα  και όφελος. Πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι ότι ο τόπος που  ζούμε και που τόσο πληγώθηκε από το Μεταναστευτικό και το σεισμό έχει την ανάγκη  ηρεμίας, δουλειάς και ανάπτυξης σε όλους τους τομείς και όχι την παραπληροφόρηση και την απαξίωση.    

Το Δημοτικό συμβούλιο συνεπώς δια ζώσης όπως και πολίτες του Δήμου μέσω  διαδικτύου ενημερώθηκαν για το θέμα των χρηματοδοτήσεων αλλά εκείνο που μας προξενεί εντύπωση είναι η στάση ορισμένων τοπικών Δημοσιογράφων και  ΜΜΕ και η Δημοσιογραφική αντιμετώπιση του θέματος που ενώ στάλθηκε σε αυτούς  η ενημέρωση με τα οικονομικά στοιχεία  εντούτοις δεν προέβησαν στην ενημέρωση του κοινού. Αγνοούν ότι η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας , σε κάθε περίπτωση δεν μπορείς να βαφτίζεις την «παραπληροφόρηση» και την επιλεκτική μνήμη  ελευθερία του λόγου. 

ΚΟΛΛΑΡΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευση
Τετ, 19/10/2022