Άγιοι Ανάργυροι: Σοκαρισμένη η κοινωνία από τη νέα γυναικοκτονία – Αμείλικτα ερωτήματα για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ

https://radiosamos.gr/sites/default/files/2024-04/anargyroi-1-1024x684.jpg

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινωνία όσα έρχονται στο «φως» μετά τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους το βράδυ της Δευτέρας, όταν 39χρονος άνδρας σκότωσε την 28χρονη πρώην σύντροφό του μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Στη δημοσιότητα έχουν βγει σοκαριστικά βίντεο και εικόνες τόσο από το καρτέρι του δράστη έξω από το σπίτι της 28χρονης, το οποίο την οδήγησε στο Α.Τ. για να ζητήσει την προστασία της, όσο και από τον τόπο του στυγερού εγκλήματος.

Παράλληλα, μπαίνουν -εύλογα- στο κάδρο οι ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της υπόθεσης. Πρόκειται για ένα φονικό που σημειώθηκε μπροστά από τη σκοπιά του αστυνομικού τμήματος. Βάσει κανονισμών, ο χώρος που έγινε η δολοφονία της 28χρονης, θεωρείται «ζωτικός χώρος» του Αστυνομικού Τμήματος, λόγω της εγγύτητάς του.  Όλα αυτά ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούσε να αποφύγει με… λογοτεχνικά τερτίπια να αναφέρει πόσο κοντά στον σκοπό του ΑΤ έγινε το έγκλημα.

Συν τοις άλλοις, προκύπτουν ερωτήματα και για τους χειρισμούς των καταγγελιών της 28χρονης. Σύμφωνα με στοιχεία του documentonews.gr, η καταγγελία έγινε ενώπιον τριών γυναικών αστυνομικών και συγκεκριμένα της διοικήτριας (είχε ήδη αποστρατευθεί αλλά λόγω της μη αντικατάστασής της συνέχιζε την υπηρεσία), της αξιωματικού υπηρεσίας, και μιας αστυνομικού που εκτελούσε χρέη οδηγού της διοικήτριας.

Θα περίμενε κανείς να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθησία στον κίνδυνο που διέτρεχε η νεαρή γυναίκα. Αντ’ αυτού, η ΕΛ.ΑΣ. του Χρυσοχοΐδη επέδειξε πρωτοφανή αδιαφορία.

Ενδεικτικό το γεγονός πως η 28χρονη ενημερώθηκε ότι το ΑΤ Αγίων Αναργύρων δεν είχε περιπολικό να τη μεταφέρει σπίτι της και χρειάστηκε να βγει από το Τμήμα ώστε να τηλεφωνήσει η ίδια στην Άμεση Δράση για να ζητήσει περιπολικό, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα η εν λόγω συνεννόηση να γίνει με εσωτερική επικοινωνία μεταξύ των υπηρεσιών.

Μαζικές συγκεντρώσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων έγινε το απόγευμα της Τρίτης. Εντυπωσιακό είναι ότι ενώ την ώρα της δολοφονίας το τμήμα είχε έλλειψη αστυνομικών ενώ στη συγκέντρωση εμφανίστηκαν αρκετές διμοιρίες ΜΑΤ.

https://radiosamos.gr/sites/default/files/inline-images/IMG_20240402_193113-scaled-1-1024x576.jpg

Η συγκέντρωση έγινε μετά από κάλεσμα του Πανδημοτικού Συλλόγου Γυναικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού (μέλος ΟΓΕ), και άλλων συλλογικοτήτων. Πολλοί έφτασαν στο αστυνομικό τμήμα που ξεκίνησε από την πλατεία Αγίων Αναργύρων.

«Είμαστε σήμερα εδώ όχι απλά για να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους οικείους της δολοφονημένης, αλλά γιατί δεν συμβιβαζόμαστε άλλο με αυτή τη βαρβαρότητα!», τόνισε μιλώντας νωρίτερα στην συγκέντρωση η Μαρία Φωτεινού, από το Σύλλογο Γυναικών Αγίων Αναργύρων- Καματερού.

Δημοσίευση
Πέμ, 04/04/2024