Περιπολικά υπάρχουν αλλά για τους… «Φουρθιώτηδες»

https://radiosamos.gr/sites/default/files/2024-04/5467285.jpg

Δεν χρειάζεται να ψάξεις πολύ για να δεις που διαθέτουν τα αστυνομικά περιπολικά. Το ίδιο ισχύει για τους αστυνομικούς από τους οποίους έχουμε δεκάδες χιλιάδες.

Αρκεί να πας στις ειδήσεις για να δεις τις εξόφθαλμες περιπτώσεις που δυστυχώς χαρακτηρίζουν το Σώμα και όχι οι «εξαιρέσεις» συλλήψεων που προβάλλονται ως επιτυχίες του… υπουργού.

Φύλαξη προσώπων και φύλαξη «εκλεκτών» όπως του τηλεπαρουσιαστή, της τηλεπερσόνας Μένιου Φουρθιώτη που αν πιστέψουμε τότε, τον Δήμαρχο Ραφήνας, του είχαν «διατεθεί» 15 αστυνομικοί και 9 περιπολικά.

Σίγουρα και Αστυνομικοί και Περιπολικά θα βρεθούν όταν τα ζητήσει ένας υπουργός, ένας «οικονομικός παράγοντας» ή αν πρέπει να τρέξουν στο Πανεπιστήμιο για κάποια κατάληψη ή κάποια διαδήλωση.

Αν χρειαστεί για να προστατεύσουμε μια γυναίκα, έναν πολίτη, τότε τίποτα δεν είναι διαθέσιμο και «δεν προβλέπεται». Οι Άγιοι Ανάργυροι δεν είναι η εξαίρεση…

Και μπορεί πρωινιάτικα σήμερα να φώναζε ο γνωστός Άδωνης Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ ότι όσα περιπολικά και αστυνομικούς και αν είχαμε «δεν θα ήταν αρκετά», αγνοεί ότι το πρόβλημα δεν είναι η ποσότητα αλλά η ποιότητα.

Ο σχεδιασμός, οι στόχοι, η εκπαίδευση.

Αν δεν φτιάξεις δημοκρατικό αστυνομικό που να προστατεύει και όχι να εκφοβίζει τον πολίτη που δεν θα τον χρησιμοποιείς για πολιτικές και μη εξυπηρετήσεις… δεν θα έχει ποτέ αποτελεσματική Αστυνομία.

Ξεχνούν πως η Αστυνομία είναι για την ευημερία του συνόλου..

Αλλά ίσως τα ακροδεξιά δεκανίκια της κυβέρνησης να μην καταλαβαίνουν τη διαφορά…

Ή απλά να την απεχθάνονται!

Σημείωση:

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και την Wikipedia η ΕΛΑΣ διαθέτει:

Αξιωματικοί: 5.778

Λοιποί Κατώτεροι Αστυνομικοί: 44.416

Ειδικοί Φρουροί: 3.323

Συνοριοφύλακες: 1.483

Η Ελληνική Αστυνομία έχει επίσης στην κατοχή της 12.774 περιπολικά και άλλα βοηθητικά και λοιπά οχήματα και 5.000 μηχανές.

Δημοσίευση
Πέμ, 04/04/2024