Ιατρικός Σύλλογος Σάμου: Απάντηση στις δηλώσεις του Βουλευτή Σάμου Κ.Στεφανάδη

https://radiosamos.gr/sites/default/files/2024-03/%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82.jpg

Είναι λίαν επιεικώς λυπηρό και απαράδεκτο να ακούς το Βουλευτή του νησιού και συνάμα Ιατρό να μιλάει για μη ευνοϊκούς δείκτες προκειμένου να δικαιολογήσει τις ανεπαρκείς κινήσεις του για την αναβάθμιση του νοσοκομείου.

Τουλάχιστον ο Βουλευτής της Χίου ο οποίος δεν ζήτησε καμία θέση(υπάρχουν και χειρότερα) έσπευσε να το καλύψει μιλώντας για τυπογραφικό λάθος!!!

Θα περιμέναμε Κε Βουλευτά τόσο από εσάς όσο και από τη Διοικήτρια να αναγνωρίσετε τουλάχιστον ότι όλο αυτό το διάστημα με υπερπροσπάθεια και ξεπερνώντας συνέχεια τις αντοχές μας,με το ελάχιστο προσωπικό που απέμεινε στο νοσοκομείο(το οποίο θα μειωθεί κι άλλο,λόγω της πενταετίας) διεξήχθησαν σε ένα έτος 648 χειρουργεία(τακτικά και επείγοντα) από Σάμο κυρίως, Ικαρία και από άλλα νησιά.

(Φαίνεται ότι η Ικαρία ξεπέρασε τους δείκτες και έστελνε τα χειρουργικά περιστατικά σε μας για να ανεβάσουμε και εμείς τους δικούς μας. Η εκεί Διοικήτρια όμως προς τιμήν της πήρε 3 θέσεις και μάλιστα με βαθμό διευθυντή για να κάνει τις προκηρύξεις ελκυστικές.

Μπράβο της!!΄) Όλα αυτά τα χ/α και άλλα μικροχειρουργεία που γίνονται στα ΤΕΠ πραγματοποιήθηκαν με μόνο 2 χειρουργούς(ο τρίτος είχε αναρρωτική λόγω σοβαρού θέματος υγείας και προκειμένου να βοηθήσει τους συναδέλφους του επέστρεψε νωρίτερα από ότι θα έπρεπε) ,με μόνο 2 αναισθησιολόγους, με μόνο 2 ορθοπεδικούς (ο ένας βρισκόταν σε άδεια για συνταξιοδότηση και ο Επιμελητής Α που προσελήφθη (αν δεν το γνωρίζετε) σας γνωστοποιούμαι ότι απουσιάζει από την εργασία του περισσότερες από 100 ημέρες αδικαιολόγητα, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον διευθυντή του τμήματος και συνεχίζει, ενώ εσείς τον παρουσιάζετε ως ενεργόπροσωπικό.

Η διοίκηση φέρει πλήρως την ευθύνη γι’αυτή την κατάσταση η οποία οδήγησε τους ορθοπεδικούς και το λοιπό προσωπικό να υπερβάλουν εαυτόν προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι ορθοπεδικές επεμβάσεις.

Η πνευμονολόγος στην οποία αναφέρεστε απουσίαζε όλο το έτος, λόγω νόμιμης άδειας ανατροφής.

Η ΜΕΘ κάλυπτε και συνεχίζει όλο το Αιγαίο(δέχεται περιστατικά από Ρόδο,Κάλυμνο, Αγαθονήσι, Πάτμο,ακόμα και από Σύρο) ούτε αυτοί είχαν ευνοϊκούς δείκτες;

Οι οποίοι πως προκύπτουν; Από ένα πρόγραμμα εταιρείας στο οποίο να σημειωθεί δεν καταγράφονται τα περιστατικά που προσέρχονται στο νοσοκομείο μετά τις 15:00 το μεσημέρι,ούτε τις αργίες,ούτε τα Σαββατοκύριακα διότι δεν υπάρχει γραμματεία.
Σε συναντήσεις που είχαμε σας ενημερώσαμε γι’ όλα τα προβλήματα αλλά δεν έγινε τίποτα.

Μην προσπαθείτε λοιπόν την ανυπαρξία των ενεργειών σας και την έλλειψη υποστήριξης στο νοσοκομείο να την επιρίψετε στο προσωπικό το οποίο δουλεύει με ποσοστό μικρότερο του 50% το δυναμικού του. Αυτό προσβάλει την Ιατρική κοινότητα και τους πολίτες του νησιού που σας εμπιστεύτηκαν.

Εσείς και η Διοικήτρια,πήρατε μόνο μία θέση παιδιάτρου και αυτή Επιμελητή Β’ και για το υπόλοιπο προσωπικό μόνο μία θέση τραυματιοφορέα.

Αναφερθήκατε στις προκηρύξεις που βγήκαν άγονες. Γιατί δεν ξανά προκηρύσσονται μέχρι να καλυφθούν; Αναφερθήκατε σε μειωμένη
επισκεψιμότητα. Ποιος ασθενής θα έρθει για ΩΡΛ,Οφθαλμίατρο,Ενδοκρινολόγο,Γαστρεντερολόγο αφού δεν υπάρχουν οι
αντίστοιχες ειδικότητες;

Ενώ τα ΤΕΠ και η Παθολογική κλινική θυμίζουν νοσοκομεία τριτοκοσμικών χωρών.
Όλα αυτά είναι εις βάρος των κατοίκων του νησιού και των εργαζομένων στο χώρο υγείας.Είμαστε ένα ακριτικό νησί και πρέπει το δημόσιο νοσοκομείο να λειτουργεί όσο το δυνατόν αρτιότερα,καθώς η πρόσβαση σε άλλες δομές υγείας ειδικά το χειμώνα καθίσταται πολλές φορές αδύνατη.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Δ. ΚΑΠΩΛΗΣ                          ΘΑΛΕΙΑ Ι. ΣΤΑΘΑ

Δ.Σ Ε.Ν.Ι.Σ(ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΑΜΟΥ)
Δ.Σ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση
Δευ, 04/03/2024