Συνεδριάζει εκ νέου το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ: Ο Μ.Νετανιάχου αποφασίζει ποια θα είναι τα αντίποινα κατά του Ιράν

https://radiosamos.gr/sites/default/files/2024-04/WhatsApp-Image-2023-10-18-at-3.08.12-PM-1536x926.jpeg

Στις 14:00 θα συνεδριάσει εκ νέου το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ κάτι το οποίο δείχνει ότι δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις κατά της Τεχεράνης.

Το δεύτερο αυτό συμβούλιο αναμένεται να είναι συνέχεια του χθεσινοβραδινού και θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εξετάζει τις επιλογές του, ενώ αναμένει τις προτάσεις των IDF για την απάντηση στην Τεχεράνη και κατά πόσο θα προχωρήσει σε αντίποινα και υπό ποιους όρους.

Οι «σκληροπυρηνικοί» της κυβέρνησης ζητούν από το συμβούλιο και τον Νετανιάχου να προχωρήσουν σε «συντριπτική» επίθεση κατά του Ιράν παρά τους φόβους για καταστροφική κλιμάκωση που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι φωνές από το εσωτερικό του Ισραήλ όμως έρχονται σε αντίθεση με τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ και των παγκόσμιων ηγετών, που ασκούν πιέσεις στον Ισραηλινό πρωθυπουργό να μην προβεί σε στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν.

Βέβαια εδώ τίθεται ένα ζήτημα: Στο Ισραήλ δεν δείχνουν να έχουν κατανοήσει ότι το Ιράν είναι μία χώρα που έχει ισχυροποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό τα τελευταία 10 χρόνια.

Αντίθετα, στις ΗΠΑ φαίνεται ότι το έχουν καταλάβει και γι’ αυτό θέλουν να αποφύγουν με κάθε τρόπο μία κλιμάκωση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιφερειακό πόλεμο και υπό άσχημες προϋποθέσεις ακόμα και σε Γ ΠΠ.

Δημοσίευση
Δευ, 15/04/2024