Το δημοσίευμα – βόμβα της Liberation για την δολοφονία Καραϊβάζ και τις υποθέσεις Λιγνάδη – Φουρθιώτη

http://radiosamos.gr/sites/default/files/2022-07/giorgos-karaivaz.png

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει σήμερα απόσπασμα από δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Liberation για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η στιγμή η δολοφονία του Έλληνα δημοσιογράφου παρατίθεται μαζί με τις περίεργες υποθέσεις Λιγνάδη – Φουρθιώτη,

Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Καραϊβάζ διερευνούσε και τις δύο αυτές υποθέσεις, κάνοντας μάλιστα σοβαρότατες αποκαλύψεις για σκοτεινές διασύνδεσης και των δύο προσώπων, λίγο πριν δολοφονηθεί.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ο δημοσιογράφος είναι στο χώμα, ενώ τα άλλα δύο πρόσωπα που αναφέρονται στα ρεπορτάζ, έχουν αποφυλακιστεί και κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Κάποιοι χρήστες του διαδικτύου αμφισβήτησαν την πιστότητα του συγκεκριμένου δημοσιεύματος. Όμως, το δημοσίευμα της Liberation όχι μόνο είναι υπαρκτό και αναφέρει ακριβώς αυτά τα στοιχεία, αλλά υπάρχει και ένα αντίστοιχο δημοσίευμα της κορυφαίας γαλλικής εφημερίδας Le Monde, που είναι ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος. Το δεύτερο δημοσίευμα μάλιστα είναι προγενέστερο αυτού της Liberation, αλλά περιέργως δεν απασχόλησε τα ελληνικά ΜΜΕ.

http://radiosamos.gr/sites/default/files/inline-images/023957DC-7B90-4722-85C5-869EF75B7B7C.png

Το δημοσίευμα της Le Monde για την δολοφονία Καραϊβάζ

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα της Le Monde αναρτήθηκε 10 Απριλίου 2021, ενώ της Liberation δύο μέρες αργότερα, στις 12 Απριλίου του ίδιου έτους.

Η γαλλική Liberation αναφέρει στο συγκεκριμένο δημοσίευμα ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ διερευνούσε θέματα που άγγιζαν στενά τη λειτουργία του κράτους στην Ελλάδα, όπως η υπόθεση Λιγνάδη

Το δημοσίευμα υπογράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Αθήνα Fabien Perrier, αναφέρει ότι «ο Γιώργος Καραϊβάζ ο οποίος δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στην Αθήνα την Παρασκευή, διερευνούσε αρκετές υποθέσεις που αφορούσαν μέλη του κυβερνώντος κόμματος και τα κυκλώματα της νύχτας. Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε μια γρήγορη έρευνα». Έρευνα που φυσικά σήμερα, ενάμιση χρόνο μετά, δεν έχει αποφέρει κανένα αποτέλεσμα.

Δημοσίευση
Σάβ, 23/07/2022