ΠΟΑμεΑΒΑ: Στήριξη και συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ για τα Τέμπη

http://radiosamos.gr/sites/default/files/2023-03/%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%B1.jpg

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου συμμετέχει και στηρίζει την απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την τραγωδία των Τεμπών, την Τετάρτη 8 Μάρτη.

Μετατρέπουμε την οργή και τη θλίψη σε αγώνα!

57 νεκροί στα Τέμπη – Η θλίψη και η οργή μας να γίνει απαίτηση κι αγώνας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας – αγώνας για να έχουμε ό,τι μας αξίζει τον 21ο αιώνα. Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη.

Τώρα, λένε, είναι ώρα να σωπάσουμε... Τους απαντάμε: Τώρα είναι ώρα να φωνάξουμε για να μην κρύψουν τίποτα! Καλούμε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία μας να καλέσουν και να βγουν στο δρόμο την Τετάρτη στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Κάθε στοιχείο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, υπογραμμίζει ότι αυτό το έγκλημα  θα μπορούσε να αποφευχθεί αν υπήρχε σύγχρονο σύστημα αντιμετώπισης των κινδύνων. Τι κι αν φώναζαν εργαζόμενοι εδώ και χρόνια, τι κι αν έκαναν απεργίες!

Ο νόμος του «κόστους-οφέλους» όπως και στην Υγεία οδηγεί σε τραγικές καταστάσεις. Κόστος για το κράτος η στελέχωση της Πρωτοβάθμιας Υγείας.

Υπάρχει κράτος; Είναι ανίκανο;

ΥΠΑΡΧΕΙ!
Υπάρχει και είναι ικανό για να πουλάει σε εταιρείες και ιδιώτες την τύχη των μεταφορών και αυτές να δουλεύουν στο “χειροκίνητο”, δίνοντάς τους 50 εκατομμύρια επιδότηση το χρόνο. Υπάρχει για να μας στέλνει στους ιδιώτες να πληρώνουμε όσοι έχουμε για εξετάσεις και θεραπείες. Υπάρχει για να ψηφίζει ταχύτατα το “Νέο ΕΣΥ”, παραδίδοντας τα Νοσοκομεία στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Υπάρχει ώστε να δημιουργεί τέλειες ηλεκτρονικές πλατφόρμες για να μας στέλνει το λογαριασμό στον ΕΝΦΙΑ, για ειδοποιήσεις με sms να τρέχουμε να σωθούμε στο σεισμό και την πλημμύρα. Υπάρχει και είναι ικανό, να βγάζει “παράνομες και καταχρηστικές” τις απεργίες των σιδηροδρομικών που κραύγαζαν για το τι έρχεται...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Δεν υπάρχει στον 21ο αιώνα να στελεχώσει με ασφάλεια τις συγκοινωνίες στα τρένα. Δεν υπάρχει για τη στελέχωση στην Ειδική Αγωγή, που την κρατά στο περιθώριο. Δεν υπάρχει για την προσβασιμότητα, για δουλειά με αξιοπρέπεια. Δεν υπάρχει για να κάνει τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες φθηνές και συχνές μεταξύ των νησιών και κατάλληλες για ΑμεΑ. Δεν υπάρχει για τις δικές μας ανάγκες!
 

Τελικά, υπάρχει ικανό κράτος ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος, των κερδών των λίγων!
Και κράτος παντελώς ανίκανο, ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος, για τις ανάγκες των πολλών.

Απέναντι σε αυτό το κράτος, απαντάμε με συμμετοχή στις συγκινητικές και ελπιδοφόρες απεργίες της ΑΔΕΔΥ, σε όλα τα νησιά, με τις οικογένειες και τους συγγενείς μας! Μέχρι εδώ! Θέλουμε να ζήσουμε με όσα μπορούμε και μας αξίζουν!
Αν δεν το κάνουμε η επόμενη τραγωδία θα είναι επίσης προδιαγεγραμμένη! Μόνο εμείς με τους αγώνες μας μπορούμε να κερδίσουμε!

Καλούμε τους Φορείς Μέλη μας να στηρίξουν μαζί μας τις κινητοποιήσεις σε όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Στη Χίο η συγκέντρωση θα γίνει στις 12:00 μ.μ στην πλατεία Βουνακίου.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

ΤΟ ΔΣ της ΠΟΑμεΑΒΑ

 

Δημοσίευση
Τρί, 07/03/2023