Συλλόγος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ!

http://radiosamos.gr/sites/default/files/2023-03/aegean-flag.png

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Σας προωθούμε ανακοίνωση της ΟΔΠΤΕ για την απεργία της 16ης Μαρτίου. Δείτε τη σχετική κήρυξη απεργίας της ΑΔΕΔΥ, η οποία θα γίνει κανονικά παρά τις φήμες που διαδίδονται.

Απεργιακές συγκεντρώσεις:
- Αθήνα, 11:00 πλατεία Κλαυθμώνος (Φοιτητικοί Σύλλογοι στις 11:30 στα Προπύλαια)
- Μυτιλήνη, 11:30 πλατεία Σαπφούς
- Χίος, 12:00 Πλατεία Βουνακίου (Φοιτητικοί Σύλλογοι στις 11:30 στο προαύλειο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Μιχάλειο κτήριο)
- Σύρος, 10:30 αποκεντρωμένη διοίκηση Ν. Αιγαίου
- Σάμος, 10:00 στο Εργατικό Κέντρο στην πόλη της Σάμου
- Ρόδος, 11:00 στο Εργατικό Κέντρο και 12:00 στην πλατεία Δημαρχείου

Το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ Πέμπτη, 16 Μαρτίου, επιμένοντας να αντιδρά έμπρακτα στις πολιτικές και στις αντιλήψεις που βάζουν το κέρδος πάνω από τις ζωές μας.

--
Από το ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου
"Ασημάκης Πανσέληνος"

Όλες αυτές τις ημέρες, από τη μία άκρη της Ελλάδας έως την άλλη, χιλιάδες εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, χιλιάδες λαού, μέσα από τις πολύμορφες κινητοποιήσεις τους, έκαναν ξεκάθαρο ότι δε θα επιτρέψουν να συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Ήταν η φωνή όλων μας, ο κοινός μας αγώνας που συνέτριψε την άθλια προσπάθεια ν’ απαλλαγούν από τις ευθύνες τους όλοι οι υπαίτιοι του εγκλήματος: η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες, η εταιρεία, το κράτος.

Όλοι αυτοί που από το 2009 πανηγύριζαν για το κομμάτιασμα του σιδηροδρόμου, για το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση του, που εκθείαζαν την πολιτική της απελευθέρωσης των μεταφορών. Αυτοί που σήμερα κάνουν δακρύβρεχτες δηλώσεις και ρίχνουν κροκοδείλιά δάκρυα, μιλώντας  για  «ανθρώπινο λάθος».

Ούτε λάθος ήταν, ούτε ατύχημα, ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα, ήταν για ακόμη μια φορά τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μάς! Όπως είναι τα πάντα σήμερα!

Γιατί η ίδια πολιτική που δεν χωράει την ασφάλεια και την προστασία μας, επειδή κοστίζει και δεν φέρνει κέρδη, ακολουθείται στην υγεία, στην ασφάλιση, στην παιδεία. Στα Πανεπιστήμια μας που δίνονται φραγκοδίφραγκα για υποδομές, για προσωπικό, για φοιτητική μέριμνα. Η πολιτική, που κάνει τα πανεπιστήμια ολοένα και πιο ξένα για τις ανάγκες των φοιτητών και των εργαζομένων και την ίδια στιγμή ολοένα και πιο ελκυστικά στις επιχειρήσεις και τις εργολαβίες. Επιχειρήσεις που πουλούν και παράγουν έρευνα στις πλάτες μας, εργολαβίες από τη σίτιση μέχρι την καθαριότητα.

Ως εδώ! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!

Αν κάτι αποδείχθηκε όλες αυτές τις μέρες είναι ότι όταν οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, μέσα από τα συλλογικά μας όργανα, οργανώνουμε τη δράση μας, μπορούμε να βγούμε νικητές μπορούμε να γινόμαστε πιο πολλοί, και να διεκδικούμε όσα μας αξίζουν. Έτσι απαντάμε σε όλους αυτούς για τους οποίους η ζωή μας κοστίζει λιγότερο από ένα εισιτήριο. Έτσι θα συνεχίσουμε και  θα φτάσουμε μέχρι τέλος, για να βάλουμε τις δικές μας ανάγκες στο επίκεντρο!

Τα ΩΣ ΕΔΩ που όλοι είπαμε όταν είδαμε αυτές οι εικόνες, τα ΩΣ ΕΔΩ που μας πνίγουν τα τελευταία χρόνια, σήμερα θα γίνουν ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ και μόνο εμείς μπορούμε να το εγγυηθούμε αυτό!

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ!

Μαζί με τους Φοιτητικούς Συλλόγους, στην Αθήνα στις 11.30π.μ. στα Προπύλαια, στη Θεσσαλονίκη στις 11π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

Δημοσίευση
Τετ, 15/03/2023