Επιστολή Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Δένδια

http://radiosamos.gr/sites/default/files/2023-09/%CE%9A%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82%20%CE%9C%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B7%CF%82.jpg

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου  Κωνσταντίνος Μουτζούρης, με αφορμή τις φήμες και τα δημοσιεύματα των Μ.Μ.Ε. ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα κλείσει τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούσαν από το 2018 , στο πλαίσιο χωρικού επανασχεδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ αυτών και τα Κέντρα Κατάταξης της Λέσβου,Χίου και Σάμου, στέλνει την ακόλουθη επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Δένδια :

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Υπάρχει διάχυτη από τα Μ.Μ.Ε και τα Μ.Κ.Δ η πληροφόρηση – φήμη, ότι το Υπουργείο σας σχεδιάζει μεταξύ των άλλων και την κατάργηση των Σημείων Υποδοχής Οπλιτών (Σ.ΥΠ.Ο), τα οποία λειτουργούν στις νήσους του Βόρειου Αιγαίου, γεγονός το οποίο προκαλεί και την καθόλα δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων τους. Θα σας παρακαλούσαμε να γνωρίσουμε την επίσημη θέση του Υπουργείου καθόσον, εάν η φήμη έχει βάση αληθείας, τότε η Περιφέρεια μέσα στα πλαίσια των θεσμικών και εθνικών της  αρμοδιοτήτων είναι υποχρεωμένη να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Κύριε Υπουργέ, γνωρίζετε καλύτερα από όλους μας, ότι οι νήσοι του Ανατολικού Αιγαίου συνιστούν «τείχος» επί του οποίου στηρίζεται το Δόγμα της Εθνικής Αμυντικής Πολιτικής. Η αμυντική πολιτική στηρίζεται στην Εθνική Ομοψυχία και Ανθεκτικότητα των κατοίκων.

Εκτιμούμε, ότι μια τέτοια απόφαση σε μια περίοδο, όπου διαφαίνεται  «χαλαρή» η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας η οποία «επιτρέπει» την απόβαση στις ακτές μας εκατοντάδων παράνομων μεταναστών,  σε συνάρτηση με την αίσθηση, ότι επιχειρείται  «κεκαλυμμένη» αποστρατικοποίηση των νήσων μας, αυτό δεν μπορεί να ισχύει.

Πιστεύουμε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ως Β΄ Βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μέρος του Κυβερνητικού Σχεδιασμού για την ασφάλεια της χώρας, έχει την ηθική και θεσμική υποχρέωση:

  • Να διατηρήσει υψηλό το Εθνικό Φρόνημα των κατοίκων μας.
  • Να εξασφαλίσει την κοινωνική συνοχή και το αίσθημα ασφαλείας.
  • Να παγιώσει την ανθεκτικότητα η οποία επηρεάζει το σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας.

Κύριε Υπουργέ, με γνώμονα τα παραπάνω παρακαλούμε, όπως λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις εύλογες ανησυχίες μας και συμβάλετε τα μέγιστα, όπως εξαλειφθεί κάθε σκιά, η οποία μπορεί να δημιουργήσει συναίσθημα ανασφάλειας και εγκατάλειψης των νήσων μας πράγμα που συνάδει και με εθνική δέσμευση της Κυβερνήσεως.»


 

Δημοσίευση
Πέμ, 14/09/2023