Δ.Τεμπονέρας και Α.Κοτσακάς από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ζητούν κοινή κάθοδο μαζί και με τη Νέα Αριστερά στις επόμενες εθνικές εκλογές!

https://radiosamos.gr/sites/default/files/2024-06/a75faa6e506974517659ff0d98cafa26_XL.jpg

Ο Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Κοτσακάς, ζήτησαν δημοσίως από τις ηγεσίες των κομμάτων τους, όπως και από την ηγεσία της Νέας Αριστεράς, ζητώντας τη δημιουργία συντονιστικού οργάνου από στελέχη και των τριών κομμάτων!

Με λίγα λόγια ζητούν την δημιουργία δομών ενός ενιαίου κόμματος!

Τα στελέχη των τριών κομμάτων θα τοποθετηθούν στο συντονιστικό όργανο αναλογικά με βάση το αποτέλεσμα της χθεσινής (09/06) κάλπης, ώστε να εκκινήσει προγραμματική θεματική για την διαμόρφωση μίνιμουμ συμφωνίας.

Πρόσθεσαν μάλιστα ότι ζητούν από τις ηγεσίες των κομμάτων να ξεκινήσουν άμεσα διάλογο για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.

Τα δύο στελέχη θέλουν να ξεκινήσουν τις διεργασίες για μία κοινή κάθοδο στις εθνικές εκλογές όποτε κι αν αυτές πραγματοποιηθούν.

Θεωρούν πως αν αθροιστούν τα ποσοστά των τριών κομμάτων (30,2%) επιτυγχάνουν μεγαλύτερο ποσοστό από τη Νέα Δημοκρατία (28,3%) με βάση τα χθεσινά αποτελέσματα και έχουν μία καλή πιθανότητα στις επόμενες εθνικές εκλογές να κυβερνήσουν.

Δημοσίευση
Δευ, 10/06/2024