Με κατηγορίες που παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα στέλνουν στελέχη του Στρατού στο εδώλιο για το Στεφανοβίκειο

http://radiosamos.gr/sites/default/files/2023-09/STEVANODIKIO-1536x658.jpg

Με κατηγορίες που παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα στέλνουν στελέχη του Στρατού στο εδώλιο για το Στεφανοβίκειο καθώς θεωρούνται ότι διέρρευσαν τις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στη βάση της Αεροπορίας Στρατού οι οποίες κατέδειξαν τα πλημμυρισμένα ελικόπτερα τύπου Χιούι και Απάτσι, κατά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τη Θεσσαλία.

Ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου έχει ξεκινήσει έρευνα τα πρόσωπα που τράβηξαν τα συγκεκριμένα στιγμιότυπα με σκοπό όχι να διωχθούν για την αποκάλυψη των ελικοπτέρων και των τύπων τους, ούτε για τη διάταξη της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, καθώς πρόκειται για πληροφορίες που αποκαλύπτονται με μία απλή έρευνα στο Διαδίκτυο ενώ είναι αναρτημένες και στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αλλά η δίωξη διατάσσεται με την κατηγορία της υπονόμευσης του φρονήματος των Ενόπλων Δυνάμεων και της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το στράτευμα!

Δηλαδή το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων δεν το υπονομεύει η κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία που δεν έπραξαν απολύτως τίποτε για να σώσουν τα οπλικά συστήματα τα οποία πλήρωσε με το υστέρημά του ο ελληνικός λαός.

Επίσης, η εμπιστοσύνη των πολιτών κλονίζεται ως προς το στράτευμα επειδή είδαν τις φωτογραφίες ή για αυτά που απεικονίζουν οι φωτογραφίες αυτές;

Γιατί οι πολίτες αυτό που είδα, ήταν ότι πανάκριβο στρατιωτικό υλικό καταστρέφονταν από τις πλημμύρες γιατί το κράτος και η στρατιωτική ηγεσία ήταν ανίκανο να το προστατέψει.

Η εμπιστοσύνη δεν κλονίζεται για κάτι το οποίο δεν υπάρχει, αλλά για κάτι το οποίο υφίσταται αλλά κάποιοι άλλοι προσπαθούν να πείσουν πως δεν υφίσταται.

Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα με τα ελικόπτερα βουτηγμένα στο νερό μέχρι το πιλοτήριο, δημοσιεύτηκαν και στον τουρκικό Τύπο με αναφορές για το αξιόμαχο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Προφανώς και οι Τούρκοι σκέφτηκαν ακριβώς τα ίδια πράγματα…

Η νοοτροπία αυτή, της άρνησης της πραγματικότητας και ακόμα και της μετατροπής της για να ταιριάζει στο κυβερνητικό αφήγημα, λαμβάνει χώρα μόνο σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Δημοσίευση
Δευ, 18/09/2023