Νέα αποκάλυψη για το «Κυριάκος Gate»: Λαυράνος και Μπίτζιος πίσω από την Krikel

http://radiosamos.gr/sites/default/files/2022-09/maximou-ktirio.jpg

Ολοένα και περισσότερο συμπληρώνονται τα κομμάτια του παζλ του σκανδάλου παρακολουθήσεων κι υποκλοπών, τα οποία εκθέτουν διαρκώς την κυβέρνηση που επιχειρεί να το συγκαλύψει και δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας με τους ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς της ότι δεν ήξερε να μην πείθουν.

Νέες αποκαλύψεις τοποθετούν τους επιχειρηματίες Γιάννη Λαβράνο και Φέλιξ Μπίτζιο, που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον παραιτηθέντα ανιψιό του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, πίσω από την Krikel, που είναι προμηθεύτρια της Εθνικής Υπηρεσίας πληροφοριών, έχει συνάψει απόρρητες συμβάσεις εκατομμυρίων με το Ελληνικό Δημόσιο και εμπλέκεται στην υπόθεση του κακόβουλου λογισμικό Predator.

Αποκλειστικό του Tvxs με στοιχεία ηλεκτρονικών επικοινωνιών δείχνουν πως ο διαχειριστής της εταιρείας, Σταμάτης Τριμπάλης, κατά την κατάθεσή του στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής πριν μία εβδομάδα επιχείρησε να παραπλανήσει τους βουλευτές για το ρόλο των δύο ανδρών στην Krikel δηλώνοντας πως είναι και ιδιοκτήτης της, πως εκείνος την αγόρασε το 2017 από την αρχική ιδιοκτήτρια και ίδρυσε λίγους μήνες μετά την κυπριακή ENEROSS HOLDINGS LIMITED, η οποία είναι ο κάτοχος του 100% των μετοχών της Krikel.

Ωστόσο, τα ντοκουμέντα της ειδησεογραφικές ιστοσελίδας με τα σχετικά mail αποδεικνύουν πως οι Λαβράνος και Μπίτζιος μεθόδευσαν το στήσιμο της Krikel, τοποθετώντας ως διαχειριστή τον Pelczar Stanislaw, ο οποίος ήταν και εκείνος που υπέγραψε και την πρώτη απόρρητη σύμβαση της KRIKEL με την Ελληνική Αστυνομία για το σύστημα TETRA στις 29 Ιουνίου 2018. 

Στο κείμενο σημειώνεται πως σε καμία από τις επίμαχες επικοινωνίες είτε το 2017 είτε το 2018 δεν γίνεται οποιαδήποτε μνεία στον κ. Τριμπάλη, ο οποίος ανέλαβε διαχειριστής της KRIKEL στις 14 Ιουνίου 2019 γιατί το γενικό πρόσταγμα στην KRIKEL το είχε ο κ. Λαβράνος, ο οποίος λάμβανε στήριξη από τον κ. Μπίτζιο και ήταν φίλος του κ. Δημητριάδη. Πρόσφατα ο δημοσιογράφος, Τάσος Τέλλογλου, που έχει καταθέσει ως μάρτυρας στον εισαγγελέα για την υπόθεση, είχε γράψει σε ανάρτησή του ότι ο κ. Λαβράνος είναι κουμπάρος του Δημητριάδη. Ο Θανάσης Κουκάκης, που έχει επίσης έχει καταθέσει ως θύμα παρακολούθησης από τον ΕΥΠ, αναφέρθηκε στις σημερινές αποκαλύψεις. 

Πηγή: Tvxs

Δημοσίευση
Πέμ, 29/09/2022