Θράσος Καραμανλή! Θεωρεί ότι κριτής του είναι μόνο ο λαός

http://radiosamos.gr/sites/default/files/2023-03/KARAMANLIS_0.jpg

Αμετανόητος εμφανίζεται ο Κώστας Καραμανλής, αγνοώντας το αίτημα, που προέρχεται και από τους συναδέλφους του στη Νέα Δημοκρατία αλλά και από μεγάλα τμήματα της κοινωνίας, για απόσυρση της υποψηφιότητάς του από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια.

Ο τέως υπουργός Υποδομών και Μεταφορών φέρεται ότι είπε στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» πως δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, δηλώνοντας πως ο λαός πρέπει να τον κρίνει, και όχι η αντιπολίτευση ή ο Τύπος.

«Να με κρίνει ο λαός, αν πρέπει να αποχωρήσω και από την πολιτική. Αν θεωρεί ότι έχω και την ουσιαστική ευθύνη για ό,τι συνέβη, να με στείλει σπίτι μου. Ο λαός, όχι τα πρωτοσέλιδα και ο ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε.

Μάλιστα, ο Κώστας Καραμανλής αναφέρει πως δεν σκοπεύει να φορτωθεί τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων. «Εκανα ό,τι μπορούσα για να ανατάξω τους σιδηροδρόμους, που ήταν σε απόλυτη διάλυση όταν τους παρέλαβα. Γιατί θα χρεωθώ εγώ τα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων;» διερωτάται συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, προσθέτοντας πως «αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μου για ό,τι συνέβη, ας βάλει 30 βουλευτές του να συστήσουν τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής. Εκεί θα τα πούμε όλα».

Είναι ξεκάθαρο, με βάση τις παραπάνω δηλώσεις, πως ο μέχρι πρότινος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, κρίνοντας πως δεν συντρέχει λόγος για την απόσυρσή του από τις προσεχείς εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν υπό τη βαριά σκιά της ανείπωτης τραγωδίας.

Απαντά με αυτόν τον τρόπο και στις αιχμές αρκετών συναδέλφων του στην κυβερνώσα παράταξη, οι οποίοι δηλώνουν δημόσια πως δεν θα πρέπει να δώσει τη μάχη του σταυρού, καθώς μόνο έτσι θα έχει αναλάβει στην ουσία την πολιτική ευθύνη όσων τραγικών συνέβησαν στα Τέμπη.

Σημειωτέον πως ανάμεσα στους «γαλάζιους» που αντέδρασαν είναι ο Γιώργος Κουμουτσάκος, που υποστήριξε πως «αν ήμουν εγώ σε ανάλογη θέση, δεν θα μπορούσα συναισθηματικά και ψυχολογικά να συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία».

Οσο για τη Φωτεινή Πιπιλή, ζήτησε «να μας διευκολύνει ο Κώστας Καραμανλής και κυρίως τον πρωθυπουργό» και να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές, ενώ και ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος επισήμανε ότι ο ίδιος επέλεξε να μην είναι υποψήφιος πριν από λίγα χρόνια, «όταν κατηγορήθηκα αδίκως για μια αθλιότητα». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, που σχολίασε: «Νομίζω ότι για τον ίδιο πρώτα από όλα θα είναι καλύτερο, θα είναι πιο ήσυχος με τη συνείδησή του. Νομίζω -και τον καταλαβαίνω ότι πρέπει να είναι “χώμα”-, αν δεν μπορεί να πάρει την απόφαση, πρέπει να τον βοηθήσει ο πρωθυπουργός».

Δημοσίευση
Τρί, 14/03/2023