Ρεσιτάλ Κλασικού Τραγουδιού διοργανώνει η Πυθαγόρειος Μουσική Σχολή Σάμου το Σάββατο 6 Ιουνίου, με τη συμμετοχή των υποψήφιων διπλωματούχων Μονωδίας Ευγενίας Χαριτίδου και Χρήστου Γκάσιου. Η συναυλία εντάσσεται στην τελική φάση της προετοιμασίας τους για τις απολυτήριες διπλωματικές εξετάσεις, που θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Ανακοίνωση:
Η Πυθαγόρειος Μουσική Σχολή Σάμου διοργανώνει Ρεσιτάλ Κλασικού Τραγουδιού, με πρωταγωνιστές τους υποψήφιους διπλωματούχους Μονωδίας Ευγενία Χαριτίδου και Χρήστο Γκάσιο.
Οι δύο σπουδαστές διανύουν το τελικό έτος των σπουδών τους και, μόλις έναν μήνα πριν από τις Απολυτήριες Εξετάσεις Μονωδίας, κατά τις οποίες θα κληθούν να εξεταστούν και να αξιολογηθούν ερμηνεύοντας σόλο ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνολικής διάρκειας μίας ώρας, θα παρουσιάσουν στο κοινό ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας τους.
Το πρόγραμμα των διπλωματικών εξετάσεων περιλαμβάνει έργα από διαφορετικές μουσικές περιόδους, όπως Μπαρόκ, Κλασικισμό, Ρομαντισμό, Σύγχρονη Μουσική και Ελληνική Μουσική, σύμφωνα με την ύλη που ορίζει το Υπουργείο Πολιτισμού για τις διπλωματικές εξετάσεις Μονωδίας στη χώρα.
Οι απολυτήριες εξετάσεις θα διοργανωθούν από την Πυθαγόρειο Μουσική Σχολή Σάμου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Όπως επισημαίνεται, η Ευγενία Χαριτίδου και ο Χρήστος Γκάσιος έχουν φτάσει στο ανώτατο επίπεδο σπουδών Κλασικού Τραγουδιού, έπειτα από πολυετή φοίτηση και συστηματική προετοιμασία, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Μονωδίας της σχολής Δήμητρας Τσακανιά.
Το Σάββατο 6 Ιουνίου, στις 20:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Δυτικής Σάμου, οι δύο υποψήφιοι διπλωματούχοι θα παρουσιάσουν ένα Ρεσιτάλ Κλασικού Τραγουδιού, ερμηνεύοντας σημαντικό μέρος του προγράμματος των διπλωματικών τους εξετάσεων.
Στο πιάνο θα τους συνοδεύσει ο δεξιοτέχνης και καθηγητής πιάνου της σχολής Δημήτριος Περρής.
Είσοδος ελεύθερη.
ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Οδός Γοργύρας, Καρλόβασι Σάμου
Τηλ.: 22730-35814 & 6997065193
E-mail: pythagoreiosmusic@gmail.com

Προσθήκη νέου σχολίου