Εχουν ξεπεράσει τους 100 οι παρακολουθούμενοι...

http://radiosamos.gr/sites/default/files/2022-11/niki_kerameos_mihalis_karamalakis.jpg

Νέα λίστα με 33 ονόματα θύματα των υποκλοπών δημοσίευσε η εφημερίδα «Documento», ανάμεσα στους οποίους ο Γ. Οικονόμου, η Ν. Κεραμέως, ο Αν. Λοβέρδος, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης, ακόμα και η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, αλλά και άλλα στελέχη της υπηρεσίας ● Επιπλέον η «Καθημερινή της Κυριακής» επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι εισαγγελικές αρχές εμφανίζονται βέβαιες για στοιχειοθέτηση παράνομων παρακολουθήσεων.

Mια νέα λίστα -την τρίτη κατά σειρά- ατόμων που φέρονται να υπήρξαν θύματα παρακολούθησης μέσω του λογισμικού Predator δημοσίευσε, χθες, η εφημερίδα Documento. Η λίστα περιλάμβανε 33 ονόματα και πλέον οι παρακολουθούμενοι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, έχουν ξεπεράσει τους 100. Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», πριν από λίγο καιρό, έκανε λόγο για μια λίστα με 106 παρακολουθούμενους. Την ίδια ώρα, η εφημερίδα ανέδειξε και τα ψηφιακά ίχνη που αφήνει πίσω του το κακόβουλο λογισμικό, από τα οποία προκύπτουν ερωτηματικά για τις αρχές και για τη δραστηριοποίησή τους απέναντί του.

Σε ό,τι αφορά τα ονόματα, στο στόχαστρο του παράνομου λογισμικού Predator, σύμφωνα με την εφημερίδα, είχαν μπει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όπως επίσης ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης, και η σύζυγός του, αλλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Υπό παρακολούθηση φέρονται να τέθηκαν, επίσης, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, και ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Χρήστος Μπαρδάκης. Οπως σημείωνε ο εκδότης του Dοcumento, Kώστας Βαξεβάνης, κάποια από τα πρόσωπα είχαν τεθεί σε παρακολούθηση, επειδή η υπηρεσιακή συμπεριφορά τους έχει προκαλέσει ερωτήματα. «Ηταν παρακολουθούμενα και εκβιαζόμενα;», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στην ίδια λίστα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Σταμαδιάνος, γιος του πρώην προέδρου του Συμβουλίου Εφετών, Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου, και πρώην συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αλλά και ο Βασίλης Ανδρικόπουλος, πρώην προϊστάμενος του ιδιαίτερου γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και ειδικός σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη σε θέματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας.

Χθες το απόγευμα, στον ιστότοπο της εφημερίδας έγινε λόγος για ταυτοποίηση άλλου ενός προσώπου που βρισκόταν στη σχετική λίστα και ο οποίος φέρεται να είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος, αναπληρωτής προϊστάμενος κλιμακίου της ΕΥΠ στην Πάτρα, ο οποίος μάλιστα θεωρούνταν άνθρωπος της εύνοιας του διευθυντή ασφαλείας της ΕΥΠ, Τάσου Παπαγεωργίου, ο οποίος επίσης βρισκόταν υπό παρακολούθηση, όπως έχει ήδη αποκαλύψει το Documento.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι εισαγγελικές αρχές που διενεργούν τις έρευνες για τις παρακολουθήσεις εμφανίζονται βέβαιες για στοιχειοθέτηση παρανόμων παρακολουθήσεων και αναζητούν ευρήματα για τις πτυχές της υπόθεσης, προκειμένου να στηριχθούν, αν καταστεί δυνατόν, καταγγελίες για παρακολουθήσεις τόσο από την ΕΥΠ όσο και από το Predator.

Η ίδια εφημερίδα φιλοξενούσε χθες κι ένα άρθρο της Αρτέμιδος Σίφορντ, το όνομα της οποίας συμπεριλαμβανόταν στη δεύτερη λίστα που δημοσίευσε το Documento την προηγούμενη Κυριακή. «Ημουν κι εγώ στη λίστα», είναι ο τίτλος του άρθρου της κ. Σίφορντ η οποία έχει τη θέση της υπεύθυνης κυβερνοασφάλειας στο Facebook και στο οποίο, μεταξύ άλλων γράφει: «Και περιμένεις να έρθει επιτέλους το αίσθημα της ελπίδας. Οτι το προοδευτικό κομμάτι της κυβέρνησης θα σταθεί στο πλευρό των πιθανών θυμάτων και θα παραδώσει ένα νομοσχέδιο που θα κοιτάει, όχι μόνο στο μέλλον, αλλά και στο παρελθόν», αφήνοντας έτσι σαφέστατη αιχμή στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που ήδη δέχεται απίστευτες επικρίσεις ότι προσπαθεί να συγκαλύψει τα πάντα.

Τέλος, η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» σε σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει πως το θέμα με την Κιβωτό του Κόσμου ήταν γνωστό στην κυβέρνηση εδώ και καιρό και ότι επιλέχθηκε ν' ανοιχτεί τώρα, προκειμένου ν' αλλάξει την ατζέντα και να εκτοπίσει από την επικαιρότητα το σκάνδαλο των υποκλοπών. Μάλιστα, ο συντάκτης του δημοσιεύματος, Βασίλης Λαμπρόπουλος, έγραψε ότι η εσπευσμένη διαρροή της υπόθεσης προκάλεσε την αντίδραση των δικαστικών λειτουργών, που είχαν στείλει τον φάκελο στην αστυνομία, προκειμένου να τον ερευνήσει και να τον γυρίσει πίσω «κι όχι να σπεύσει να διαρρεύσει για λόγους επικοινωνιακούς το περιεχόμενο».

Λοβέρδος: Νιώθω αηδία, να πέσει φως

«Ο,τι έλεγα όταν παρακολουθούσαν άλλους επαναλαμβάνω και σήμερα που λέγεται ότι παρακολουθούσαν κι εμένα. Νιώθω αηδία γι’ αυτή την υπόθεση. Πρέπει η Διοίκηση και η Δικαιοσύνη να κάνουν ό,τι μπορούν για να καταλάβουμε και να μάθουμε ποιος ήταν πίσω από όλα αυτά και φυσικά δεν θα παραδώσουμε τη χώρα ούτε στο χάος ούτε στη λάσπη. Δεν έχει εκλογές αυτή η διαδικασία. Πρέπει να πέσει φως. Οι εκλογές δεν φέρνουν φως. Φως φέρνει η έρευνα. Πρέπει να μάθουμε». Αυτή ήταν η δήλωση-αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, για το γεγονός ότι το όνομά του συμπεριλαμβανόταν στη χθεσινή λίστα του «Documento».

Πηγή: ΕΦΣΥΝ

Δημοσίευση
Δευ, 28/11/2022