Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου: Όλες στην απεργία Πέμπτη 16/03 στις 10.00 στο Εργατικό Κέντρο Σάμου

http://radiosamos.gr/sites/default/files/2023-03/%CE%B5%CE%B3%CE%B5.jpg

Γυναίκες, μάνες, εργαζόμενες, άνεργες, φοιτήτριες…
Όλες στην απεργία Πέμπτη 16/03 στις 10.00 στο Εργατικό Κέντρο Σάμου
Όχι άλλα εγκλήματα επειδή οι ζωές μας κοστίζουν -
Να δοθεί τώρα λύση στην στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής
 

Η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες του νησιού για μαζική συμμετοχή στην Απεργία στις 16/3 και ώρα 10.00 στο Εργατικό Κέντρο Σάμου. Για να καταγγελθούν οι πραγματικοί ένοχοι και η πολιτική αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων που θεωρεί τις ζωές μας κόστος και δολοφονεί τα νιάτα μας, όπως στο έγκλημα των Τεμπών. 

Εγκλήματα όμως διαπράττονται καθημερινά, και εδώ στη Σάμο έχουμε πλούσια πείρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πλήρης απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας με συστηματική υποστελέχωση και λύσεις – μπαλώματα που μόνο την προστασία της υγείας μας ως ύψιστη λαϊκή ανάγκη δεν έχει ως σκοπό. Για άλλη μια φορά λοιπόν μένουμε χωρίς παιδίατρο σε ένα νησί χιλιάδων παιδιών! Κι αυτό γιατί η μια παιδίατρος ετοιμάζεται να βγει στη σύνταξη, ενώ η δεύτερη παραιτήθηκε. Στο πρόβλημα αυτό βρέθηκε λύση….!!!  Στέλνει η κυβέρνηση έναν παιδίατρο από τη Μυτιλήνη για 9 μέρες (!), χωρίς να διευκρινίζει τι θα γίνει μετά από το διάστημα των εννιά ημερών… Με ταχυδακτυλουργικά κόλπα στην υπηρεσία της κυβέρνησης προσπαθούν να «διασκεδάσουν τις εντυπώσεις»! Εδώ ο γιατρός, εκεί ο γιατρός, πού είναι ο γιατρός; ; ; .. Κινδυνεύει η λειτουργία τόσο της Παιδιατρικής Κλινικής, όσο και της Μαιευτικής, από τη μια να μη βγαίνουν οι βάρδιες των παιδιάτρων, και από την άλλη να δουλεύουν με εξοντωτικούς ρυθμούς με ό,τι σημαίνει αυτό για την υγεία των ασθενών. Ίδια τραγική κατάσταση επικρατεί γενικότερα στο νοσοκομείο μας. Λείπουν 38 από τους 76 γιατρούς, πάνω από 40 νοσηλευτές ενώ υπάρχουν τόσα κενά και σε άλλες θέσεις του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα οι ασθενείς που χρειάζονται μια σειρά ιατρικών εξετάσεων (π.χ. μαγνητικές) εξαναγκάζονται είτε να απευθύνονται σε ιδιώτες είτε να πηγαίνουν στην Αθήνα πληρώνοντας τα πανάκριβα εισιτήρια. Ζητήματα που ο Σύλλογός μας άνοιξε το προηγούμενο διάστημα καλώντας φορείς σε σύσκεψη, ενώ θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια με πρώτο σταθμό διαμαρτυρίας την απεργία της Πέμπτης, που παίρνει τη σκυτάλη από τις μεγάλες πανελλαδικές διαδηλώσεις και την απεργία των προηγούμενων ημερών διεκδικώντας:

 

  • Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές.
  • Να στελεχωθεί τώρα η Παιδιατρική κλινική στη Σάμο
  • Δημόσια και δωρεάν Υγεία και ΠΦΥ για όλες και όλους που θα καλύπτει τις ανάγκες για αποκατάσταση της υγείας χωρίς καμία πληρωμή για γιατρούς, εξετάσεις και φάρμακα.
  • Άμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Έλεγχο εδώ και τώρα της αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς, προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία, Παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.

 

Είναι ώρα ευθύνης και μάχης, είναι ώρα για λαϊκό ξεσηκωμό.

Είναι ώρα και πρέπει να βγούμε όλοι μπροστά και να καλέσουμε κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας να μετατρέψει την οργή και την αγανάκτηση της σε μια οργανωμένη δύναμη που θα φέρει τα πάνω κάτω.

Η οργή μας για τα εγκλήματα στην Υγεία, όπως και για το έγκλημα στα Τέμπη, για τις συνθήκες εργασίας μας, την ακρίβεια, τους πολέμους,  να γίνει ποτάμι και να τους πνίξει.

Δε συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα που έχει θάψει τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας κάτω από τα κέρδη τους.


Είμαστε αποφασισμένες  να μην τους επιτρέψουμε να στερούν από τα παιδιά μας το μέλλον, τα όνειρα και την ίδια τη ζωή!

 

Βροντοφωνάζουμε ότι «δεν διαπραγματευόμαστε το δικαίωμα των παιδιών μας να ζήσουν την ζωή που ονειρεύονται, τη ζωή που τους αξίζει»!!!

Δημοσίευση
Τετ, 15/03/2023