ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ο ασταμάτητος θεσμικός κατήφορος της κυβέρνησης της ΝΔ

https://radiosamos.gr/sites/default/files/2024-03/image.png

Τα αλλεπάλληλα περιστατικά αυταρχισμού και έλλειψης σεβασμού του Συντάγματος και των νόμων από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  απομακρύνουν  καθημερινά, όλο και περισσότερο, τη χώρα μας από την Ευρώπη.

Κι ας λένε ο κ. Μητσοτάκης και τα  πληρωμένα του  ΜΜΕ τα αντίθετα και ό,τι  τους συμφέρει . 

Είναι σαφή τα θεσμικά ραπίσματα που εξευτελίζουν  τη χώρα και το σύστημα εξουσίας που μας κυβερνά:

 1). Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου της 7ης Φεβρουαρίου 2024 είναι καταπέλτης, καθώς διαπιστώνει στην Ελλάδα των υποκλοπών, της χειραγώγησης της ελευθεροτυπίας, της υπονόμευσης της Δικαιοσύνης και της αλλοτρίωσης των Ανεξάρτητων Αρχών , πολύ σοβαρές απειλές κατά της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και των θεμελιωδών Δικαιωμάτων των πολιτών.

2). Οι πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής για τη νομική διερεύνηση  του εγκλήματος  των Τεμπών  και οι τοποθετήσεις της μετά τα εμπόδια που έθεσε και τις αντιρρήσεις που πρόβαλε, ως μη όφειλε,  η Ελληνική Κυβέρνηση, απαγορεύοντας στους  αρμόδιους θεσμούς της Ενωμένης Ευρώπης τον έλεγχο των συνθηκών του πολύνεκρου δυστυχήματος.. ..   

3). Η παρέμβαση- απάντηση της Κομισιόν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου και η δέσμευση της να αναζητηθούν και να λογοδοτήσουν  οι υπεύθυνοι της τραγωδίας των Τεμπών.  .

Σε όλα αυτά προστέθηκαν τις τελευταίες μέρες:

Α). Το μέγα σκάνδαλο της διαρροής των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων από το Υπουργείο Εσωτερικών  που θέτει την επιστολική ψήφο σε πλήρη αναξιοπιστία  και

Β). Η  μονταζιέρα  στις συνομιλίες του σταθμάρχη και των μηχανοδηγών των τρένων της συμφοράς των Τεμπών με στόχο τη συγκάλυψη και απόκρυψη της αλήθειας και την προστασία των πραγματικών ενόχων.. 

Αυταρχική διολίσθηση και δημοκρατική παρακμή διαρκείας.

Στον αντίποδα αυτής της επικίνδυνης και απαξιωτικής πολιτικής έχουμε χρέος να αγωνιστούμε, ενωτικά και συντονισμένα, για την Ελλάδα της Δικαιοσύνης, των Ίσων Ευκαιριών,  της Ειρήνης και της  Αλληλεγγύης και για  την Ευρώπη των Λαών και όχι των Μονοπωλίων και του Πολέμου..   

Δημοσίευση
Τετ, 27/03/2024