Ανακοίνωση ΛΑΣ για ιδιωτικοποίηση τουριστικών καταφυγίων στη Δυτική Σάμο

http://radiosamos.gr/sites/default/files/2023-09/%CE%9B%CE%91%CE%A3.jpg

Ανακοίνωση για το ζήτημα της παραχώρησης σε ιδιώτη 

των δύο τουριστικών καταφυγίων στο Δήμο μας

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πολύς θόρυβος γίνεται σχετικά με το θέμα της παραχώρησης των δύο τουριστικών καταφυγίων του Δήμου Δυτικής Σάμου, στο Καρλόβασι και στο Μαραθόκαμπο.

Στο Μαραθόκαμπο, μάλιστα, έχει συσταθεί και επιτροπή πολιτών οι οποίοι βρίσκονται απέναντι σε παράνομες ενέργειες του ιδιώτη, τόσο όσον αφορά τα έργα τα οποία εκτελεί, όσο και για το υπέρογκο τίμημα που απαιτεί απ’ τους ιδιοκτήτες των ελλιμενιζόμενων σκαφών.

Επειδή, όμως, τις τελευταίες μέρες ακούγονται και διάφορες ανυπόστατες φήμες σχετικά με τη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το συγκεκριμένο ζήτημα, είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε προκειμένου κάποια πράγματα να ξεκαθαριστούν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η μοναδική Δημοτική παράταξη που:

 

  1. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ την ιδιωτικοποίηση των δύο τουριστικών καταφυγίων.
  2. ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ και τη μελέτη αξιοποίησης των τουριστικών καταφυγίων.
  3. Δεν μπήκε ποτέ σε διαδικασία παζαριών σχετικά με τους όρους και το ύψος του τιμήματος παραχώρησης, αφού η θέση μας είναι ξεκάθαρα ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.

 

Προσπαθήσαμε πριν έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο να ενημερώσουμε τους επαγγελματίες αλιείς και όλο το λαό, προκειμένου με την παρέμβασή τους να εμποδίσουν την απόφαση παραχώρησης απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς, δεν στάθηκε δυνατόν και η ιδιωτικοποίηση προχώρησε.

Όσον αφορά τις παραπάνω θέσεις μας, δεν έχει αλλάξει τίποτα, συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να τις υποστηρίζουμε σταθερά.

Στηρίζουμε τις ενέργειες της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ   ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Τουριστικού τους καταφυγίου και είμαστε κάθετα αντίθετοι με την ενέργεια του ιδιώτη να αποστείλει στα μέλη της επιτροπής εξώδικο προκειμένου να τους εκφοβίσει, ώστε να σταματήσουν τον αγώνα τους.

Είναι περιττό να πούμε ότι δεν έχουμε «προσωπικά» με κανένα ιδιώτη που του παραχωρήθηκαν τα καταφύγια, αλλά είμαστε ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας περιουσίας, αφού η πείρα τόσων χρόνων από ιδιωτικοποιήσεις σε άλλους τομείς, έχει δείξει ότι αυτός που μόνιμα την πληρώνει είναι ο λαός.

Είμαστε  όμως  κάθετα αντίθετοι με την ποινικοποίηση των λαϊκών αγώνων και με την προσπάθεια φίμωσης του δημοσιογραφικού λόγου και του δικαιώματος στην ελευθερία του λόγου, που γίνεται απέναντι στο δημοσιογράφο του ραδιοσταθμού Ράδιο Σάμος, Νίκο Μιχαήλ, μιας και το εξώδικο στρέφεται και εναντίον του.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό του δήμου μας, να βγάλει τα συμπεράσματά του, και να σκεφτεί αν θέλει, οι δημόσιες υποδομές που φτιάχνονται από την πολλαπλή και άδικη φορολόγησή του να γίνονται αντικείμενο πλουτισμού λίγων εκλεκτών του συστήματος. Με αυτό το κριτήριο- μεταξύ άλλων – να πάει στη κάλπη της 8ης Οκτώβρη, για να αναδείξει τη Λαϊκή Συσπείρωση στη δημοτική αρχή , που θα σημάνει υπεράσπιση των συμφερόντων του.


Μαζί με το λαό, για τις ανάγκες των πολλών 

και όχι για τα κέρδη των λίγων

Δημοσίευση
Τετ, 06/09/2023