Αμετακίνητοι παραμένουν οι αγρότες στην απόφαση τους για κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα παρά το «όχι» του Μ.Χρυσοχοΐδη

https://radiosamos.gr/sites/default/files/2024-02/%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%A4%CE%95%CE%A1-%CE%91%CE%A1%CE%93-1536x1055.png

Στην συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία των αγροτών στη Θεσσαλονίκη στο υφυπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας- Θράκης) με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εισέπραξε «όχι» στην απόφαση για κάθοδο στην Αθήνα με τρακτέρ.

Η συνάντηση με την αντιπροσωπεία των πέντε αγροτών από μπλόκα της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Μακεδονίας διήρκησε μόλις 30 λεπτά αφού η θέση του κ. Χρυσοχοΐδη ήταν αμετακίνητη και αρνητική στο να φτάσουν τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας διασχίζοντας μάλιστα την εθνική οδό.

Οι αγρότες από την πλευρά τους, ξεκαθάρισαν στον υπουργό ότι την προσεχή Τρίτη 20 Φεβρουαρίου με τρακτέρ, λεωφορεία και ΙΧ θα κατέβουν στην Αθήνα προκειμένου να πραγματοποιήσουν το συλλαλητήριο όπως το αποφάσισαν προχτές στην σύσκεψη στη Νίκαιας της Λάρισας οι εκπρόσωποι όλων των μπλόκων από όλη την χώρα και μάλιστα θα παραμείνουν στην Αθήνα όπως τόνισαν για 24 ώρες.

Μάλιστα οι αγρότες επισημαίνουν ότι θα κατεβούν κομβόι όσο τον δυνατόν περισσότερα τρακτέρ.

«Ενημερώσαμε τον υπουργό και την κυβέρνηση κατ΄επέκταση για την απόφαση για την απόφαση όλων των μπλόκων για το συλλαλητήριο στην Αθήνα και με τρακτέρ και με λεωφορεία, ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου ώστε να αναδείξουμε τα αιτήματα που δεν έχει ικανοποιήσει η κυβέρνηση και για αυτό συνεχίζουμε την κινητοποίηση και είμαστε στον δρόμο ακόμα. 

Η απάντηση που πήραμε σε πρώτη φάση είναι αρνητική για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα όμως πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα το ξανασκεφτεί και όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες έγιναν αντίστοιχες και ανάλογες κινητοποιήσεις το ίδιο θα συμβεί και στην χώρα μας.

Εμείς ως εκπρόσωποι των μπλόκων που συναντηθήκαμε με τον υπουργό δηλώνουμε ότι θα υλοποιήσουμε την απόφαση που πήραμε στην Νίκαιας και την Τρίτη θα ξεκινήσουμε με τρακτέρ, με λεωφορεία και αυτοκίνητα και θα κάνουμε κάθοδο στην Αθήνα για να κάνουμε συλλαλητήριο στο οποίο καλούμε και τον λαό της πρωτεύουσας, όλοι μαζί να δώσουμε αυτή την μάχη, να είναι η νίκη αυτού του λαού για να έχει φθηνότερα προϊόντα στο τραπέζι του» δήλωσε αμέσως μετά την συνάντηση με τον κ. Χρυσοχοΐδη ο αγρότης και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Διαμαντοπουλος αγρότης από τον κόμβο Νησελίου δήλωσε ότι «Εμείς από τη βόρεια Ελλάδα θα κατέβουμε με λεωφορεία και νταλίκες.

Δεν έχουμε σκοπό να δημιουργήσουμε προβλήματα το τονίσαμε και στον υπουργό. Θα μείνουμε 24 ώρες. Δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα αν υπάρξει καλή συνεννόηση με την αστυνομία.

Κατεβαίνουμε ειρηνικά. Πρέπει να τονίσουμε το πρόβλημα και στους καταναλωτές. Εμείς παράγουμε φθηνά και ο κόσμος τρώει ακριβά».

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση των αγροτών θα γίνει στο μπλόκο της Αλαμάνας και στην συνέχεια όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς την πρωτεύουσα.

Η απόφαση της χθεσινής σύσκεψης ήταν ξεκάθαρη και οι αγρότες δεν κάνουν πίσω σε αυτή την απόφαση, οποιαδήποτε πρόβλημα μας δημιουργήσει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, θα έχει και την ευθύνη.

Αν δεν μας αφήσουν ειρηνικά, θα πάμε στην Αθήνα με το ζόρι”, τόνισε ο Δημήτρης Δημογιάννης, εκπρόσωπος μπλόκου Αλαμάνας.

Δημοσίευση
Παρ, 16/02/2024