Βυθίστηκε πλοίο με 14μελές πλήρωμα στη Λέσβο – Αγνοούνται οι 13

http://radiosamos.gr/sites/default/files/2023-11/20070204-waves-008.png

Την άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού προκάλεσε το πρωί της Κυριακής (26/11), η βύθιση ενός πλοίου με 14 άτομα πλήρωμα, ανοιχτά της Λέσβου.

Αυτή την στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του Λιμενικού στα ανοικτά της Μυτιλήνης έπειτα από βύθιση του φορτηγού πλοίο RAPTOR. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε απόσταση 4-4,5 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά από τις ακτές της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλοίο που βυθίστηκε νοτιοδυτικά της Λέσβου έχει σημαία Κομόρες και έδρα το Λίβανο.

Στο σημείο βρίσκονται 5 παραπλέοντα φορτηγά πλοία, ενώ έχουν σπεύσει 3 πλοία του λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού 1 ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ έχει ενεργοποιηθεί 1 φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Το πλοίο, μήκους περίπου 100 μέτρων, είχε αναχωρήσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου φορτωμένο με αλάτι και τελικό προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης. Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας, τέσσερις Ινδοί και οκτώ Αιγύπτιοι.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ και το ύψος των κυμάτων ανέρχεται στα 3 μέτρα.

Λίγο μετά τις 11 π.μ. ανασύρθηκε ζωντανός εν μέσω θαλασσοταραχής ένας ναυτικός, ενώ αγνοούνται οι υπόλοιποι 13.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο δήλωσε μετά τις 7 το πρωί της Κυριακής μηχανική βλάβη, ενώ στις 08:20 εξέπεμψε SOS, αναφέροντας και κάποια κλίση, και στη συνέχεια χάθηκε και από τα ραντάρ.

Δημοσίευση
Κυρ, 26/11/2023