Πέθανε η 16χρονη που χρησιμοποίησαν σαν πειραματόζωο για δοκιμές ναρκωτικών στον Βύρωνα

http://radiosamos.gr/sites/default/files/2023-11/kakopoiisi_11xronis_xr.jpg

Την τελευταία της πνοή άφησε η 16χρονη την οποία εκμεταλλεύονταν σπείρα διακινητών χρησιμοποιώντας την ακόμα και ως πειραματόζωο για δοκιμές σε νέες παρτίδες ναρκωτικών!

Το κορίτσι νοσηλεύονταν στην εντατική του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», διασωληνωμένη σε κωματώδη κατάσταση και τελικά μετά από μάχη 16 ημερών, δεν άντεξε.

Η 16χρονη Μαρκέλλα είχε μεταφερθεί στις 6 Νοεμβρίου χωρίς τις αισθήσεις της, έπειτα από κατανάλωση κοκτέιλ σκληρών ναρκωτικών που της χορήγησε σπείρα διακινητών σε μονοκατοικία της γειτονιάς της.

Σύμφωνα με μια φίλη της που ήταν μαζί της, η σπείρα των εμπόρων ναρκωτικών της χορήγησε κάνναβη και «σίσα», με αποτέλεσμα να χάσει τον σφυγμό της και αιμορραγούσε από τη μύτη.

Η 16χρονη ήταν κόρη πολύ γνωστού δημοσιογράφου, με την οικογένεια να είναι συντετριμμένη για την τραγωδία που την βρήκε.

Το «σίσα», είναι μια ναρκωτική ουσία εξαιρετικά επικίνδυνη που παρασκευάζεται με την ανάμειξη τοξικών ουσιών που, μεταξύ άλλων, περιέχουν και υγρά από μπαταρίες αυτοκινήτων.

Έπειτα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία κατέληξε λίγες ημέρες αργότερα, στις 14 Νοεμβρίου, στην εξάρθρωση της σπείρας των διακινητών που φέρεται να ευθύνεται για τη χορήγηση της νοθευμένης ηρωίνης στη 16χρονη στο εν λόγω σπίτι στον Βύρωνα.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έξι άτομα, δύο εκ των οποίων ανήλικοι, οι οποίοι συνελήφθησαν ως μέλη συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικά με την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και (οι δύο εξ αυτών) για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης από προμήθεια ναρκωτικών σε βάρος ανήλικης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 5 από τα 6 μέλη του κυκλώματος δήλωσαν την Παρασκευή ότι αρνούνται, λόγω της αποχής των δικηγόρων, να απολογηθούν χωρίς συνήγορο, ενώ το 6ο μέλος, μία ανήλικη γεννημένη το 2007, απολογήθηκε και, στη συνέχεια, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, καθώς φαίνεται να είχε τη μικρότερη εμπλοκή και ήταν και η ίδια χρήστρια.

Σχετικά με τη συγκεκριμένη σπείρα που φέρεται να διακινούσε ναρκωτικές ουσίες, όπως έγινε γνωστό, τα μέλη της συνήθιζαν να οδηγούν τα θύματά τους στο συγκεκριμένο διώροφο σπίτι στον Βύρωνα διατηρώντας, ταυτόχρονα, αποθηκευμένα τα ναρκωτικά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην περιοχή της Γλυφάδας.

Στη δικογραφία γίνεται αναφορά για την τακτική των διακινητών να χρησιμοποιούν τη 16χρονη ως «πειραματόζωο», όποτε ήθελαν να κάνουν κάποια δοκιμή για ναρκωτικές ουσίες!

Δημοσίευση
Τετ, 22/11/2023