Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος»: 8ο Κύπελλο Ελλάδας Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων

https://radiosamos.gr/sites/default/files/2023-12/%CE%9C%CE%95%CE%9B%CE%99%CE%A3%CE%A3%CE%9F%CE%A3.png

Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» ενημερώνει μέσω του Τύπου ότι το «8ο Κύπελλο Ελλάδας Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων» πραγματοποιήθηκε επιτυχώς την Κυριακή 10 του Δεκέμβρη 2023.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στους σκακιστικά φιλόξενους και πλέον γνώριμους χώρους του ΓΕΛ Καρλοβάσου, όπου φέτος δραστηριοποιείται και η σχολική σκακιστική λέσχη Jose Raul Capablanca, και σε αυτόν συμμετείχαν δέκα φίλοι του Καλλιτεχνικού Σκακιού από διάφορα σχολεία του Νησιού μας.

Ο διαφορετικός αυτός σκακιστικός διαγωνισμός αποτελεί ένα διασκεδαστικό «σκακιστικό διαγώνισμα» αφού στους συμμετέχοντες δόθηκαν δεκατέσσαρα προβλήματα από όλη την γκάμα των σκακιστικών προβλημάτων (ματ σε δύο κινήσεις, σπουδές, ματ σε τρεις κινήσεις, ορθόδοξα προβλήματα πολλών κινήσεων, βοηθητικά και αντίστροφα) και μια σκακιέρα με κομμάτια.

  Πάνω σε αυτήν μπορούσαν να τοποθετήσουν τα κομμάτια σύμφωνα με τα διαγράμματα αναζητώντας την λύση την οποία κατέγραφαν στο τέλος στο απαντητικό φύλλο.

Την συνολική ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο Εθνικός Μετρ Νίκος Μενδρινός που είναι πρωταθλητής στο Καλλιτεχνικό Σκάκι και ο οποίος υποστηρίζει κάθε χρόνο και την διοργάνωση του αντίστοιχου τοπικού σαμιακού διαγωνισμού. 

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.

Ευχαριστούμε θερμά 

  • Το ΓΕΛ Καρλοβάσου και τον διευθυντή κ. Βασίλη Ξερχογιαννόπουλο για την πολύ ζεστή φιλοξενία που μας παρείχε για την διοργάνωση για πρώτη φορά του σκακιστικού διαγωνίσματος στο ΓΕΛ Καρλοβάσου.
  • Όλους τους συμμετέχοντες, τους οποίους περιμένουμε να συναντήσουμε ξανά στην επόμενη σκακιστική δράση την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων.

 

Εκ μέρους του ΔΣ του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου

Δημοσίευση
Κυρ, 10/12/2023