Σύλλογος εργαζομένων Γ.Ν.Σάμου: ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/3

http://radiosamos.gr/sites/default/files/2023-03/1.jpg

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 12ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ-ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

Το ΔΣ του Συλλόγου  εκφράζει  τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ήταν ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα στο βωμό των κερδών των λίγων εις βάρος των πολλών. 

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι  να δηλώσουμε παρόντες στην 24ωρη απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν  το ΝΤ Σάμου  της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Σάμου, ώστε να συμβάλλουμε και εμείς από την πλευρά μας και το έγκλημα αυτό να μην  ξεχαστεί! Θα γίνουμε οι φωνές όλων των θυμάτων και των τραυματιών απαιτώντας να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας αλλά και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες, χωρίς καμία συγκάλυψη σε αυτούς που παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των εργαζομένων, συνέχιζαν να στέλνουν επιβάτες και εργαζόμενους στο θάνατο!

Θα γίνουμε η φωνή του αγώνα ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή και την ασφάλεια κόστος.  Εναντιωνόμαστε στη διαχρονική πολιτική της «απελευθέρωσης» και ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών, η οποία υποτάσσει τα πάντα στο κέρδος. Δεν είναι δυνατόν το 2023 να μην υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες, προκειμένου να αποτρέπεται μετωπική σύγκρουση αμαξοστοιχιών και  τα τρένα να λειτουργούν χειροκίνητα και να ταξιδεύουν «τυφλά» πάνω σε ένα ασυντήρητο σιδηροδρομικό δίκτυο. Ενώ, αντίθετα  με τους  πλειστηριασμούς   φρόντισαν όλοι τους να γίνονται ηλεκτρονικά!!!

Απαιτούμε να απολογηθούν όλες οι κυβερνήσεις, που εφάρμοσαν διαχρονικά την πολιτική της ιδιωτικοποίησης, που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, που αγνόησαν επιδεικτικά τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για τα ζητήματα αυτά.   Διεκδικούμε σύγχρονη, φθηνή, ασφαλή σιδηροδρομική συγκοινωνία, που να αναπτύσσεται με κριτήριο τις ανάγκες των επιβατών και των εργαζομένων και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ στις ΑΠΕΕΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

 

 

 Το ΔΣ Συλλόγου 

Δημοσίευση
Τρί, 07/03/2023