Αυτό είναι το μπαχαρικό που πρέπει να προσθέτετε στον καφέ σας

http://radiosamos.gr/sites/default/files/2021-11/kafes-kardia.jpg

Αδιαμφισβήτητα, ο καφές αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από τα ενεργειακά αποτελέσματά του, μπορεί να προστατεύσει από διάφορες παθήσεις, ενώ το καθημερινό φλιτζάνι καφέ που πίνετε σας παρέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από το πράσινο τσάι, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Επιπλέον, είναι μια καλή πηγή καλίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν υπερβαίνετε τα τέσσερα φλιτζάνια ή τα 400 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης την ημέρα.

​​​​​​​Τι θα λέγατε, ωστόσο, αν μπορούσατε να πάτε την ευεργετική δράση του καφέ ένα βήμα παραπέρα προσθέτοντας σε αυτόν ένα μόνο μπαχαρικό;

Κουρκουμάς- Γιατί να τον προσθέσετε στον καφέ σας

Ο καφές με κουρκουμά, είναι γεμάτος με αντιοξειδωτικά και βιοδραστικές ενώσεις που υποστηρίζουν τη βέλτιστη υγεία. Η κουρκουμίνη, η δραστική ένωση στον κουρκουμά, καταπολεμά το οξειδωτικό στρες και τη φλεγμονή, εξηγεί μια ανασκόπηση του 2017 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Foods.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να μειώσει τον πόνο στην αρθρίτιδα, να βελτιώσει τα λιπίδια του αίματος και να ενισχύσει την εγκεφαλική δύναμη. Φαίνεται, μάλιστα, να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για άτομα με αρθρίτιδα, φλεγμονώδεις ασθένειες, υψηλή χοληστερόλη και μεταβολικό σύνδρομο.

Πώς να φτιάξετε καφέ με κουρκουμά στο σπίτι

Αυτό το μπαχαρικό είναι γενικά ασφαλές, αλλά δεν απορροφάται πλήρως από το σώμα. Η πιπερίνη, η δραστική ένωση στο μαύρο πιπέρι, μπορεί να αυξήσει τη βιοδιαθεσιμότητα της κουρκουμίνης έως και 2.000%, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να προσθέσετε τόσο κουρκουμά όσο και μαύρο πιπέρι στον πρωινό σας καφέ.

Ξεκινήστε με μια μικρή δόση, όπως 500 χιλιοστόγραμμα κουρκουμίνης την ημέρα, και φτάστε τα 1.000 χιλιοστόγραμμα την ημέρα. Η καθαρή σκόνη κουρκουμά περιέχει περίπου 3,14% κουρκουμίνη κατά βάρος, αλλά η συγκέντρωση μπορεί να διαφέρει από μάρκα σε μάρκα.

Για τον πρωινό σας καφέ, χρησιμοποιήστε μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά ή λίγο περισσότερο.. Εάν δεν το έχετε συνηθίσει, ξεκινήστε με ένα τέταρτο του κουταλιού του γλυκού και αυξήστε τη δόση σταδιακά. Θυμηθείτε ότι μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε κουρκουμά σε σπιτικά lattes, smoothies, σέικ πρωτεΐνης ή τσάι για επιπλέον γεύση και θρεπτική αξία.

Δημοσίευση
Δευ, 25/10/2021