Σε τροχιά εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ η ομάδα Αχτσιόγλου

http://radiosamos.gr/sites/default/files/2023-11/6023118-1-1024x683.jpg

Μήνυμα εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ έστειλε η ομάδα «6+6» της Έφης Αχτσιόγλου, μετά την πανελλαδική σύσκεψη άνω των 1000 στελεχών που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Οι μετέχοντες κατέληξαν -ύστερα από πολύωρη συζήτηση- στην κοινή διαπίστωση ότι «δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα» στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνουν κύκλοι της ομάδας «6+6» κοινή εκτίμηση είναι ότι «με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης. Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους. Δυστυχώς η ηγετική ομάδα αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση επιλέγει σενάρια συνομωσίας και προσωπικές επιθέσεις».

Επίσης, σημειώνεται ότι «η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα». Και καταλήγουν: «Όλο αυτό το διάστημα έχουμε τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Δημοσίευση
Δευ, 20/11/2023